Husmorscarro i farten :)

Nu har jag plockat fler husmorspoäng. (Det finns en "lista" på jobbet där man åker lite upp och ner hela tiden beroende på vad man tar sig för hemma i köket!) Igår fick jag ett ryck och ställde mig och kokade den där saften som jag pratade om för några veckor sedan. Så jag gick ut och plockade massa rabarber, och länsade frysen på jodgubbar och vinbär. Blandningen blev såhär ungefär: 1,1 kg vinbär, 1,2 kg jorgubbar och 1,5 kg rabarber. Detta kokade jag upp och sen fick det rinna i en saftsil. Efteråt slängde jag ner ca 1,8 liter socker när jag kokade upp saften på nytt igen. Jag följde det receptet som finns med i "Vår kokbok". Jag tycker att saften blev jättegod. Inte sådär söt o sliskig. Det blev knappt 4 liter koncentrerad saft. Rätt okej tycker jag.

image391    image392
Av dessa bär ska det bli riktigt god saft!!                   Det börjar safta till sig!

image393    image394
Kokar för fullt.                                              Härlig avrunnen saft klar att hälla på flaskor.

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0