Livets pussel

image320Nu har jag suttit ett antal timmar och pusslat med våra tider. Kommunen vill ha in schema för Alexanders dagisvistelse redan nu. Vilket på sätt och vis är skönt. Då har man det avklarat och bestämt. Det hela har i alla fall slutat med att jag kommer gå ner i tid o jobba 85%. David kommer gå ner o jobba 80%. Jag är ledig en dag varannan vecka och Alexander kommer att vara hos farmor o farfar en dag varannan vecka. Det hela slutar med att han är på dagis ca 30 h per vecka vilket vi tycker är accptabelt. Mindre än så går inte att få ihop med våra restider till jobbet som vi har nu David och jag. Vi räknade ut att vi lägger ca en halvtidstjänst (4 h per dag) tillsammans på resor. Snacka om att man bjuder sin arbetsgivare på mkt tid!! (Nu ska vår planering bara förankras hos våra arbetsgivare också, men det borde inte bli några problem)

För övrigt har vi haft en härlig långhelg. Idag har Lina, Pelle och Felix varit på besök. Vi lekte i sandlådan och sen grillade vi korv till lunch. Det var riktigt härligt att äntligen kunna sitta ute och njuta. Annars har jag renast lite ogräs, Alexander har "hjälpt till" så gott han kunnat :) David har tvättat bilen och vi har strädat lite här hemma och fixat med lite av varje. Igår var jag hos optikern och fixade nya linser och sen var Davids föräldrar här en sväng o fikade.

Nu måste jag gå och lägga mig. I morgon är det arbete igen, lika bra att åka dit tidigt, ligger en del på hög kan jag tänka mig efter att jag var ledig i fredags. Och jag gillar egentligen inte att komma så sent som kl 8.00 till jobbet. Kommer man 6.45 får man mkt mer gjort innan det är fullt ös på telefoner och annat.

Natti natti

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Ullen

Jag har glömt av all info vi fick om dagis tider och så. Jag vet inte idag hur mycket barnen kommer gå på dagis. Jaja. Imorgon skall vi träffa Alma och Carolina på en lekplats i Alingsås, sen käka lunch vid Tallhyddans café. Mysigt.

2007-05-20 @ 22:13:59
URL: http://www.ulrikaahlqvist.blogg.se
Postat av: Junitjej

Jag kan förstå att det kan vara svårt att få ihop det med tider och så vidare, när man har små barn. Men det verkar som ni har kunnat lösa det rätt bra ändå. 30 h kan ju vara lagom för barnen att vara på dagis per vecka. Mer kan ju kanske bli för mycket.

2007-05-21 @ 13:56:18
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Nils

Det känns farligt att räkna på restider... Jag är tacksam för att Stockholm har goda kommunikationer även om de inte alltid går enligt tidtabell. Men om något går fel använder vi SLs restidsgaranti. :)

2007-05-21 @ 18:55:46
URL: http://stockholmsnils.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0