Ny karriär?

Skrivet av David

Jag hade gått närmare en månad och funderat på om jag inte skulle ta tag i mitt fotointresse och köpa mig en digital systemkamera. Har suttit och läst i alla forum och hemsidor som har med digital foto att göra och det blir mer och mer klart att detta är något jag vill göra, kanske t.om arbeta med i ett längre karriärs perspektiv.

I onsdags var jag hos fotografen som tog våra bröllopsbilder för att få en första tjuvkik på hur bilderna blev. Jag passade även på att fråga lite om digital kameror. Sedan dess har jag bara kännt en ännu starkare motivation att detta är för mig.

Jag har köpt alla digital tidningar jag kan kommma över och lärt mig massor om bildbehandling, objektiv m.m som man bör kunna. Detta är EXTREMT olikt mig. Kom inte ens ihåg när jag köpte en förlagstidning senast. Måste ha varit när mina föräldrar köpte Kalle Anka eller nåt..

image421
Har spanat in en kamera som heter Nikon D80 med ett 15-70 objektiv. Den har fått toppbetyg i princip alla tester som jag läst.
Den skall också vara lättanvänd men med många funktioner och inställningar som gör att den passar "nybörjare" såsom "medel" fotografer. Får se när jag får köpt kameran, den fanns inte i lager när jag hörde med vår lokala fotoaffär, Ahlséns, men dom skulle beställa in den.

Jag har gjort ett galleri på nätet där jag kommer lägga ut mina bilder för beskådning
när jag väl kommit igång.
Webbadressen kommer när de första bilderna börjar dyka upp!


Lämna gärna en komentar!
Postat av: Ullen

Fan du gör nu det jag vill göra... hmmm.

2007-09-17 @ 15:43:44
URL: http://www.ulrikaahlqvist.blogg.se
Postat av: Malin

Tjena! Jag köpte mig en Kanon EOS digital systemkamera för ett tag sedan - jag köpte till ett teleobjektiv. Det är bara sååå kul att plåta. Kika på EOSen för den är grym.(Jag fotade med "samma" kamera före det digitala inträdet, och iaf när jag gjorde undersäkningar sda fotohandlarna att den digitala EOSen är så nära en traditionell systemkamera man kan komma.

2007-09-22 @ 18:07:15
Postat av: David

Vilken EOS modell är det du har?

2007-09-24 @ 12:42:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0