Julen slut

Sådär ja, nu hoppas jag att jag får en lucka här så jag kan berätta lite om vår jul.

Den flöt på smidigt och bra och det mesta gick väl som planerat tycker jag. Tomten kom som han skulle på julafton. Alexander tyckte att det var lite läskigt och gömde sig i soffkuddarna och vågade inte titta. Tillslut insåg han dock att det verkade vara helt okej, det damp ju ner massa roliga paket brevid honom i soffan :) Men han var nog ändå lättad när den skäggprydde mannen lämnade huset.

Alexander och Josefin kammade såklart hem det mesta av alla paket som fanns under granen. Jag räknade dem ej, men de var många.... Nästan för många. Alexander öppnade dem inte på en gång utan tog några i taget och lekte med dem. Sen öppnade han paket hela kvällen. Och när alla paketen var öppnade så frågade han efter fler... Suck. Som om det inte var nog, det han redan hade fått!

Alexander fick bla pussel, griffeltavla, kläder, grävskopa, traktor, Bandis och Rulle (till sin Byggare Bob-samling), Duplo, Mer tågbana till sin briojärnväg samt en bro till densamma, böcker, 1000 kr presentkort på Polarn o pyret och en hel det till...

Josefin fick kläder, massa leksaker i form av skallror och bitgrejor, en fin servis i porslin att ha när hon äter, en docka, lite andra aktivitetsleksaker, en "lära-gå-stol", 1000 kr presentkort på Polarn o pyret och en hel det till...

Tomten var snäll mot mig också :) Jag och David hade bestämt att vi skulle köpa något till varandra i år (vi brukar inte det annars). Jag fick en ny leksak av David, precis den som jag hade önskat mig! En ny mobiltelefon! Av mig fick David en blixt till sin kamera.

Jag fick öven fina klappar från mina och Davids föräldrar, trots att vi sagt att vi verkligen inte skulle ge varandra något den här julen!! Av mamma o pappa fick jag nya jättesnygga skinnhandskar (behövdes!!) och en ny snygg röd plånbok. Och som alla vet ger man aldrig bort en tom plånbok, därför låg det en väl tilltagen peng i den också. Och för rättvisans skull fick David också en ny plånbok med samma peng i. Bra för husfriden, haha!
Av Davids föräldrar fick jag en gosig kofta och om möjligt en ännu gosigare morgonrock (perfekt när man är uppe o nattvandrar med ickesovande dotter har jag märkt!). Dessutom hade de varit i affären och betalt vårt kakel till köket några dagar innan jul!
Tack så hemskt mycket för alla fina julklappar till oss och våra barn!!

Juldagen flöt på traditionsenligt den också. Då var det kalkonmiddag hemma hos mamma och pappa. Precis som det ska vara på juldagen. Det smakade jättegott!

På annandagen fick vi besök av Davids kusin med familj. De kom för att hjälpa oss äta upp all mat som var över från julafton. Så då dukades julbordet fram igen. Det smakar alltid mycket godare på annandagen! Grönkålspajen (som jag skrev om här) blev jättegod! Och allt det andra lyckades vi också med.


Josefin myser hos morfar.


Josefin och mormor, ett klädbyte senare... Ja, på Josefin alltså :)


Tomten kommer!


Alexander gömmer sig i soffan brevid farmor.


Aha, kommer det paket? Kanske det är okej att titta liiite i alla fall?

Åh så skönt, nu har vi ett helt år kvar till nästa gång!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0