Nedräkning till julmaten, del 3 - Inlagd löksill

Dax för del 3 i julmatsföljetongen!

Nu blir det mormors inlagda löksill vi ska prata om. Den är också helt och hållet obligatorisk på julbordet. I år ska jag försöka mig på att göra denna för första gången efter recept som jag fått av kära mormor. Receptet i sig är väl kanske inte så himla speciellt, det är väldigt lik en helt vanlig sillinläggning, men för mig är detta den enda som gäller!
Vi får se om mormor godkänner sillen på julafton?

Inlagd löksill 'a la mormor
Så det räcker och blir över på julbordet.

Ingredienser
Inläggningssill i valfri mängd och sort
Rödlök (eller gul om man tycker det, eller blanda)

Till lagen
Ca 5 dl inläggningsättika (läs på flaskan, men om man använder Perstorp ättika är det 1 del ättika, 3 delar vatten)
1 lagerblad
2 dl socker
10-15 kryddpepparkorn

Vattna ur sillfiléerna om det inte är gjort. Koka upp inläggningslagen och låt den svalna tills den är kylskåpskall. Skär löken (det ska vara mycket) i tunna ringar. Skär sillfiléerna i ca 1,5 cm breda bitar. Varva sill och lökringar i en bunke. Häll över den kalla lagen och låt marinera i kylskåp i ett par dagar.

Så underbart gooood!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0