Nedräkning till julmaten, del 4 - Revben

På begäran kommer här ett avsnitt om revben, som ju bör finnas på var mans julbord.

På ett klassiskt julbord är det väl främst tjocka revbensspjäll man tänker sig. Vi har dock börjat ha kamben istället, eftersom vi tycker att det är väldigt gott. Det händer dock att vi har tjocka revben, och det är ju himla smaskens det också.

Jag kan inte påstå att vi har något speciellt recept till revbenen. Så jag har inte så mycket konkret att komma med här tyvärr. Men ett par tips har jag.

När det gäller kamben så blir de mycket godare om man först kokar dem i ca 45-60 minuter. Släng ner lite lagerblad, klyftad lök, pepparkorn eller vad du vill i vattnet så får de god smak och blir fantastiskt möra. De nästan släpper i från benen när man tar upp dem, men är man försiktig så går det bra. Sen lägger man dem på en plåt och in i ugnen för att grilla dem lite lätt på båda sidor. Nu penslar man med någon god glaze eller mariand som man kan köpa färdig eller koka ihop själv.

Och när det gäller just marinad så går jag sällan efter recept här. Just till revben på jul brukar jag ha olja, soya, honung, färsk riven ingefära och kryddor. Lite vitlök funkar ju också om man gillar det. Sen så penslar man några gånger under tiden de ligger i ugnen. Funkar såklart både på tjocka revben som tunna. :)

Hittade ett recept på marinad här, som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att prova

Lycka till!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0