Adventshelg

Phua! Det har varit fullt ös hela helgen. Ja, det är det varje helg iofs, det är sällan man kan sitta ner och ha mer än 10 minuters paus.

Lördagen gick åt till att jag först var och klippte mig. Så nu är jag ca en halvmeter hår kortare (ja, eller minst 30-40 cm i alla fall). Frissan klippte av långa längder som hon skulle spara(!). Hon samlade på långt naturligt ljust hår som de använder som "testhår" när de provar olika hårfärger. De får tydligen inte med prover alla gånger... Lycka till med mitt hår säger jag bara, finns inte en färg som biter på det. Allt "ramlar" ur.

När jag kom hem igen var det bara att köra igång med adventspyntandet. Ljusstakar och stjärnor skulle upp i alla fönster och julgardiner i köket. Ljusslingor på utsidan hade jag fixat under veckan, men jag hade lite kvar som fick göras igår. Men nu lyser det fint överallt. Bara kransen på ytterdörren kvar, den har jag inte hunnit med. Får ta den i morgon.

Jag har även letat som en dåre efter ett avlångt ljusfat där fyra rejäla blockljus får plats. Men inte hittat det någonstans. Idag hittade jag ett runt zinkfat på Jysk. Jag fick helt enkelt ge med mig, det får bli en rund adventsljusstake i år.

Igår ringde dessutom mamma och pappa och ville låna Alexander över natten. Så på eftermiddagen kom de hit och hämtade honom. Sen var han där tills de kom tillbaka idag runt lunch. Han hade haft det kul som vanligt. Sovit gott i morfars säng (morfar fick sova i gästrummet haha) och inte ätit något som vanligt... Jo, tablettask och glass gick nog ner tror jag :)

I morse (ja, sovmorgon var ju uteslutet, Josefin vaknade tidigt som vanligt såklart!) passade vi på att åka iväg till Mediamarkt som öppnade häromdagen. Vi är på jakt efter ny spisfläkt inför renoveringen i köket. Det fanns många fläktar, men ingen som passade oss. Vi får titta vidare. Efter lite shopping på Coop åkte vi hem igen och inväntade Alexander.

På eftermiddagen var vi på middag hos Davids föräldrar. Det var väldigt trevligt. Tomten hade varit där och lämnat varsitt adventspaket till Alexander och Josefin. Alexander fick en bil med tillhörande husvagn (han gillar husvagnar!) och Josefin fick en bitring (vilket passar perfekt nu, hon verkar ha väldigt ont i munnen med jämna mellanrum. Fler tänder på g kanske?).

Med oss hem fick vi också en fantastisk adventskalender som Davids mamma har broderat. Givetvis följde 24 fint inslagna paket med också :) Så nu ska Alexander få något litet varje morgon ändra fram till jul. Spännande! Tack snälla för den fina "kalendertavlan" och alla paketen.

Börjar bli dags att krypa ner i sängen. Josefin kommer väl som vanligt vakna bara jag tänker tanken på att göra henne sällskap i sovrummet...

Men först några bilder.


Här är den fina adventskalendern. Alla paket är inte uppe på en gång. Det blir
nog att fresta paketgalningen lite för mkt. Tomten kommer istället varje natt
och lämnar ett nytt ;) Alexander kommer att älska att tomten kommer så ofta
och ger honom paket :)
På bilden syns också adventsljusstaken som inte är riktigt färdigdekorerad än,
och vi har inte ens hunnit tända första ljuset idag. Vi får göra det i morgon.
Den fina ljuslyktan fick vi i bröllopspresent, jag tycker om den väldigt mycket.
Den fula tapeten och det hiskeliga bården ska bort bort bort direkt efter jul!Såhär ser det ut i köksfönstret. Våra ekljusstakar som vi köpte
till sovrummet i Floda förra året passar fint i köket nu.I vardagsrummet har våra härliga ljusträd kommit upp. Vi köpte dem
för 2 år sedan i en lada i Stenkullen där det var utförsäljning av julbelysning.
Jag har inte sett dem någon annanstans. Det känns kul att ha något som inte alla andra har!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0