Efterlysning - spargris

Kan någon tipsa mig om var man hittar en klassisk fin spargris till sina barn? Jag vill ge Alexander och Josefin varsin gris i porslin. Jag har kollat massor med webbshoppar, men inte hittat en endaste kandidat, den här är det närmaste jag har kommit, men den är inte i närheten av det jag tänker mig egentligen.

Jag har följande kriterier:
- Den ska vara klassisk men ändå kännas mordern
- Den ska vara av porslin
- Den ska inte vara för liten (den ska kännas sådär rund o go, och "rejäl")
- Den får inte vara för barnslig, barnen ska vilja ha den på sitt rum även när de blir äldre, dvs den ska vara tidlös.

Jag kan inte riktigt se den framför mig, men den måste finnas någonstans?

I spargrisarna vill jag att barnen ska spara sina pengar (ja, vad har man dem annars till ;)). Jag tänker mig att vi med hjälp av dessa ska lära dem att handskas med pengar och uppmuntra sparande. T ex att de från och med sina 3-årsdagar får en liten peng varje lördag som ska stoppas i grisen. När de blir äldre blir det ju som en veckopeng och då får de bestämma själva om de vill stoppa i grisen och spara eller om de vill köpa ngt. När vi tömmer grisarna sätter vi in dessa pengarna på barnens bankkonton.

Funkar det på det här viset? Jag inbillar mig att detta är ett bra sätt att lära sig hur man tar hand om sina tillgångar. Eller finns det någon som har bättre idéer?

Och framför allt, var hittar jag grisen????

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Maud

Hejsan, jag vet att Guldkroken i Hjo gör jättefina grisar, dom är inte billiga men man kan få namn mm på den. Vet inte om dom har nån sida på nätet men googla du...vet ju inte vart i landet du bor heller...lycka till...dom e riktigt fina iallafall och nåt att spara tills man blir äldre

2008-11-18 @ 12:55:02
URL: http://maudsanglar.blogg.se/
Postat av: Helén

jag har en stor tjock gris som jag fick när jag var ganska liten, den är helvit i porslin och köpt i en hobbyaffär, egentligen till för att måla om man nu vill det. vet inte om det finns sådana idag men typ Panduro kanske?

2008-11-18 @ 22:37:53
Postat av: David

De här kanske?http://www.designista.se/product/?pid=83&cid=9

find.asp?pID=10926&view=singleProduct&LAYOUT=1&C=SEK" rel="nofollow">http://www.inreda.com/productsfind.asp?pID=10926&view=singleProduct&LAYOUT=1&C=SEK

2008-11-19 @ 10:29:30
Postat av: Caroline

Tack för tipsen :)

Maud - Hittar ingen webb tyvärr. Och Hjo ligger lite för långt bort från Gbg för att jag ska "svänga förbi" o kolla läget.

Helén - Den tanken har slagit mig också, att köpa en vit omålad.

David- Den första där såg lite cool ut. Den andra är för liten.Nu har jag dock hittat ett alternativ själv också. Den här: http://www.babyprints.se/piggybank.html

Dock inte med deras barnsliga dekor, men kanske att man kan beställa med något "snyggare" målat på. Ska höra med dem.

2008-11-19 @ 10:45:11
URL: http://ninnana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0