Familjestatus

Dags att meddela lite status vad som händer i familjen, stort som smått.

Hemma
Snart är det dags att dra igång nästa renoveringsprojekt. Lite småsaker händer här hela tiden, men nu är det köket som står på tur. Idag har vi varit o kollat kakel. Vi har hittat ett som vi kan tänka oss att ha i köket.

Alexander
Vår älsklingskille är så rolig. Han är helskön och pratar om allt möjligt och ska berätta vad han ser och vad som händer mest hela tiden. Han räknar allt han kommer på att man kan räkna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14... sen brukar det inte gå längre, men vi jobbar på det :)

Josefin
Familjens lilla goding. Alledels underbar, nästan hela tiden... Det är bara en liiiiiten detalj. Maten! (Varför får vi bara matvägrare till barn?) Josefin behöver mer mat än vad jag har att erbjuda. Men hon vägrar (ja, vi har testat allt!) att äta ersättning från flaska. Konsekvensen blir att hon ammar typ med 1,5-2 timmars mellanrum större delen av dygnet. Känns som att jag inte gör annat, och som att man har ett ständigt hungrigt barn med sig överallt.

Men idag har vi introducerat gröt! Hon har fått smaskig banangröt och svalde till och med :) Hon fick ju bara några små skedar, så det lär ju dröja innan hon äter sig mätt på den. Och det mesta kom dessutom upp igen efter en stund. Men det finns hopp.

Dessutom sa David till mig idag att han såg 2 tänder i munnen på henne. Nä, sa jag, det är inte möjligt. Men jodå, det är allt ett par risgryn i underkäken som är på väg upp.

Caroline
Jag längtar efter att få sova mer än 2-3 timmar i sträck på nätterna. Jag längtar efter att kunna lämna båda barnen hemma med David och kunna åka iväg på ngt själv. Men som det är just nu så funkar det som sagt inte med maten. Ibland längtar jag tom efter att få jobba :) Dock inte fem dagar i veckan.

Jag är bjuden på en tjusig (tror jag) fest av min arbetsgivare, men jag kommer antagligen bli tvungen att tacka nej till den eftersom min älskade dotter måste få gå före. Jag kan ju inte lämna henne hemma och åka iväg med all mat som fortfarande är hennes huvudsakliga föda. Typiskt att årets julfest (för det är det det är) helt plötsligt äv väldigt välplanerad och tidig!! Annars brukar den dyka upp väldigt mkt närmare jul, vilket jag hade föredragit i det här fallet :)
Tro mig, jag hade verkligen behövt komma iväg hemifrån för att äta middag i lugn och ro utan en matvägrare vid bordet och en gnällig bebis (alltid hungrig ni vet :)) vid sidan om.

David
Har jobbat en hel del på sista tiden, men det har gett lite extra utdelning också, så det känns bra. Sitter just nu intill mig och spelar sitt nya spel till Xboxen, blodigare än blodigast enligt honom själv. Jag ser inte nöjet med det hela.
Han är i alla fall värdels bästa pappa kanske bör tilläggas så här i "farsdagstider". Vi firar ju dock inte detta komersiella jippo, utan jag nöjer mig med att här skicka världens kladdigaste pussar från Alexander o Josefin till sin gulliga pappa.

Avslutningsvis några bilder från senaste dagarna.

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Malin

Vad duktig du är på att blogga! Det är otroligt vad det känns som om vi träffas, jag har "stenkoll" på er trots att det nu är år sedan vi sågs. Vore kul att ses, barnen ser så söta o fina ut. Kan meddela att alla mina 3 barn var som Josefin och jag ammade ständigt, tänk när Axel o Evelina låg vid varsitt bröst, du ska väl inte gnälla, du har ju ett ledigt;-). Kram, Malin

2008-11-08 @ 23:17:49
URL: http://molea.blogg.se/
Postat av: Helén

Nu är hon kanske i minsta laget men testa pipmugg sen, Emilia tog inte flaska men sen när vi testade pipmugg gick det bra (dock med vatten, ersättning ratade hon) ammade henne sådär ofta oxå, med ca 1,5 timmars mellanrum... puh, jag vet hur det är... nu är det "bara" morgon o kväll o en gång på em. Kram

2008-11-09 @ 22:00:01
Postat av: Caroline

Hej på er! Skönt att höra att man inte är ensam. Känns som att jag är den enda som har det såhär och alla andra har så fina exemplariska barn som äter var 4e timme och är nöjda o glada där emellan :)Haha, skönt att du har koll på oss Malin. Vi har koll på era resor :) Försöker blogga så mkt jag orkar, går lite i vågor som du märker.

2008-11-10 @ 11:04:34
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: Ullen

Honung. Barn får käka honung men det va det ända min kompis fick göra som funkade för dem och det behövdes bara en gång sen snuttade ungen som hon aldrig hade gjort annat.

2008-11-11 @ 21:38:05
URL: http://ulrikaahlqvist.blogg.se/
Postat av: Ullen

får inte käka honung skall det va...

2008-11-11 @ 21:41:03
URL: http://ulrikaahlqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0