IKEA-besök

Ja, jag vet, jag har sagt att jag inte ska sätta min fot på IKEA innan de har avslutat sin ombyggnad. Men ibland har nöden ingen lag! Så idag var vi där en sväng, jag och barnen och Davids mamma. Jag behövde inhandla blockljus i första hand och lite annat slank ju med också. Hade även siktat in mig på en stor KALLT ljuslykta (jag har redan en mellanstor). Problemet var bara att jag ville ha den stora i svart, och den jag redan har är i silver. Och det gick inte för sig för mig om man ska ha dem ihop, så jag fick ju helt enkelt köpa en mindre svart också för att kunna ha dem tillsammans på altanen. Den silvriga får bo kvar på framsidan vid entrén och dessa nya ska få stå på baksidan så att vi ser dem från vardagsrummet.

Det fick öven föja med två orkidéer hem. Jag kunde inte motstå även om jag verkligen inte behövde dem. Men jag hittade två jättefina med 5(!) stänglar var för 79 kr styck. Det får man kalla bra pris! Jo jag vet, man ska egentligen inte köpa växter på IKEA, det är ingen vidare kvalitet på dem. Men nu chansar jag på att dessa inte är köldskadade i någon transport. I våras, när vi flyttade in här köpte jag också två jättefina orkidéer på IKEA, de blommade läääääääääänge. Sen har de stått bakom gardinen i köket och jag har vattnat lite då och då. Och vips, nu är det nya knoppar och stänglar på gång i båda krukorna. Då blir man lite extra glad. Jag har aldrig lyckats med orkidéer förut, men det verkar som att de trivs i det här huset. (Förra ägaren påstod iaf att hennes orkidéer trivdes mkt bra).

Nä, nu är det dags att laga middag, sen börjar helgen på riktigt. På programmet står såklart att få klart allt adventspyntande. Men jag börjar morgondagen med att åka till Kungälv och gå till frissan. Det var många månader sen sist, jag vågar nog inte säga hur många...

Ha en riktigt trevlig första advent!

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Junitjej

Svar till Caroline: Tack för tipset om mormors revbenspjällsgryta! Jag ska absolut testa det någon gång!

2008-11-28 @ 22:42:26
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0