Josefins dop

I lördags hade vi dop. Josefin döptes i kyrkan och därefter hade vi lite festligt här hemma med vår närmaste släkt och våra närmaste vänner. Totalt var vi 24 vuxna och 4 barn. Man kan väl säga att det är ungefär vad det här huset klarar av om man ska ha sittande ätande gäster :)

Allt gick i alla fall fantastiskt bra. Dopgudtjänsten var helt okej, men det kändes ändå lite rörigt när de lyckades klämma in hela 4 barn på samma gång som skulle döpas (max är egentligen 3 barn, men nu hade de gjort ngt undantag...) Det blev ganska så livligt i kyrkan. Många barn som lät... inte minst Josefin som var supertrött (hade tyvärr sovit dåligt på förmiddagen). Först var hon okej, men det övergick snart i skrik med alla röstresurser hon lyckades frambringa. Fadder Eva som höll henne hade fullt upp med att försöka lugna lilla sötnosen. Efter en stund tog jag över och hon somnade på stört i min famn. Sen var hon tyst :) Hon vaknade inte ens när prästen tog över, hon vakanade inte av vattnet på huvudet, inte heller av att prästen gick med henne och visade upp henne för alla i kyrkan. När vi var på väg att packa ihop oss och lämna kyrkan för att gå hem, då vaknade hon :)

Här hemma var det sen full rulle i några timmar. Vi åt en god buffé med bla. kycklingspett, pastasallad, rostbiff, potatissallad, rökt lax-rullar, paté mm. Därefter åt vi karuselltårta. Den var mkt omtyckt.

   

Josefin fick fantastiskt fina presenter. Tack alla för de fina gåvorna. Allt var perfekt! Hon fick bla. guldhalsband, silverarmband, en fin sagobok, fina bestick att äta med när hon börjar med det, silversked och bakelsegaffel i silver att samla på (modell Madeleine), ljusstake i silver med sitt namn ingraverat, underbart handsytt lapptäcke med hennes namn på.... och mycket mer.

Även Alexander fick några presenter vilket gjorde honom väldigt glad :) Den stora favoriten är än så länge den fina Rorri racerbil som han fick av Monica och Bertil. Den kramade han hårt hela söndagen, och den följer honom var han än går. Alexander älskar bilar och annat som rullar, det bara är så. Och denna Rorri var så klart helt fantastisk eftersom den pratar också :) Tyvärr finns det inte någon OFF-knapp på den :(  Alexander tycker ju såklart det är kanon, jag o David tycker det är sådär ;)


Och så här fin var vår lilla prinsessa när hon hade kommit hem och krupit ur dopklänningen. Nu är vi tre som döpts i samma klänning, Josefin, Alexander och jag. Vi får se när den kommer till användning nästa gång...Lämna gärna en komentar!
Postat av: Malin

Vad fin hon är, skön tjej som sover sig igenom dopet. Smart, jag förstår henne när det var så´n trängsel vid dopfunten:-). Hoppas allt är bra med er alla, kollar in bloggen då och ser att det är full fart. Kram Malin

2008-10-20 @ 22:06:02
URL: http://molea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0