Redan onsdag!

Det är inte klokt, veckorna bara springer iväg. Det var nyss söndag, och nu är det onsdag. Var tog måndag o tisdag vägen? De försvann in i regnmolnen på ngt vis. I måndags var vi inte utanför dörren. Sorgligt, jag vet. Jag har en inre röst som säger mig att när man har barn ska man minsann gå ut varje dag, oavsett väder. Men nä, när det öser ner hela dagen går vi faktiskt inte ut. Vi är inne o myser och leker med bilar och tåg och allt möjligt istället.

Igår var vädret liiite bättre, men ändå grått o trist. När Alexander var lämnad på dagis åkte jag o Josefin till ICA Maxi och handlade. Vi brukar ju inte handla där, men denna veckan föll jag för lockvarorna i veckans DR-blad. :) Annars är ju Coop mycket bättre på att ha bra erbjudanen varje vecka tycker jag. (Ja, jo jag erkänner, jag faller för vissa annonsvaror! Men då ska det vara rejält med rabatt också)

På tal om att handla mat. Igår hoppade jag över vissa avdelningar i frysboxarna av en helt ny anledning. Jag tittar på Mataktuten på TV4 med Bert o company. Där lär man sig vilka äckliga saker det finns i alla hel- och halvfabrikat (ja, man vet det ju egentligen redan, men iaf jag väljer att blunda för det ganska ofta). Och vi som faktiskt tycker att det är ganska så gott med fiskpinnar här ibland.... Nu vet jag inte om jag ens vill äta upp dem som ligger i frysen. (Jag erkänner igen.... Jag orkar inte laga mat från grunden varje dag...) Så igår handlade jag inga helfabrikat, bara "fryst råvara" så som kycklingfilé och torsk. Något som jag däremot aldrig köper och som aldrig har funnits i mitt hem är pulvermos (som de också tog upp i Matakuten i måndags). Något så vidrigt. Aldrig att jag skulle servera det här hemma till mig själv eller någon annan när det är så lätt att skala några potatisar och göra eget mos. Jag vet inte ens hur man lagar pulvermos (men det fick jag ju lära mig på tv i måndags då!)

Så från och med nu ska jag bli ännu bättre på att servera riktig mat här. Vi har varit lite lata på sista tiden och dålig variation på matsedeln. Mycket grundar sig i att Alexander inte riktigt är "framme" vad gäller att äta ordentligt. Men nu har vi tagit ett ordentligt tag där också. Endast mat i köket vid köksbordet och äter man inte där blir det inget. Vi serverar alla måltider och han äter det han äter. Annars får det vara. Hoppas att det resulterar i att han vill äta mer.

Nu är min datortid över för denna gången. Josefin sover och jag ska passa på att göra ngn nytta. (Och då kommer hon givetvis att vakna på direketen... som vanligt... suck!)

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Ullen

Samma här, jag har bada delarna hemma. Halfabrikaet när det skall gå fort och maten skall stå på bordet på 3 minuter och riktiga grejor när tid och lust finns. Erik och Elin äter otroligt bra så trots min ibland väldigt usla matlagning så brukar det funka. Hejja halvfabbis!

2008-10-22 @ 12:45:01
URL: http://ulrikaahlqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0