1 natt 3 sovplatser

Varje natt är ett lotteri hemma hos oss. Man vet aldrig riktigt hur den ska arta sig. Iofs måste jag ju säga att Josefin sköter sig exemplariskt de flesta nätter, men ingen regel utan undantag. Dessutom har vi ju Alexander som även han kan vara lite oförutsägbar. Ibland sover han hos sig hela natten, men oftast kommer han in till oss fram på småtimmarna.
Natten till i går var halvkul. Vid 4-tiden ville Josefin inte sova mer. Att ha henne kvar vaken i sovrummet funkade inte, eftersom även Alexander hade kommit in till oss och var vaken. Så jag fick pallra mig upp och vandra här som en zoombie. Det hjälpte dock inte, så vi fick gå ner och Josefin fick ligga i vagnen och somna (tack för att vi har trösklar i det här hjuset!). När hon sov igen tog jag min kudde och filt och gjorde henne sällskap på nedervåningen, dvs jag sov på soffan. (Att lyfta henne sovandes ur vagen och upp till sängen är ett riskmoment, i zoombietillstånd låter man bli sådant) Någon timme eller så senare vaknade hon igen (lovely!). Jag tänkte att vi skulle göra ett nytt försök i sängen, men icke. När jag kommer upp i sovrummet ligger David och Alexander på tvären över hela sängen. Suck... Det hela slutade med att jag o Josefin tog Alexanders säng :) Sen sussade vi sött ett par timmar till!

Även frukostarna ser väldigt olika ut i vårt hem. I går tex hade jag helt plötsligt en fönsterputsare utanför när jag åt frukost. Det var vår morgonpigge granne som var ute på "fönsterputsarrunda". Han är lite rolig, helt plötsligt lite då och då står han utanför köket och svabbar av våra fönster. Väldigt praktiskt :) Och vi är såklart väldigt tacksamma för hans insats.

Annars har väl helgen runnit förbi som vilken som helst ungefär. Jag o Josefin var en sväng på stan igår med mamma. Vi skulle välja ut en modell på kaffesked som mamma ska börja samla på till Josefin. Och hon ska få den första på dopdagen. När det var gjort gick vi till puben "Till Salu" i Saluhallen. Där åt vi räkmacka och drack ett glas vitt vin, mkt gott! (I jämförelese med Heaven 23:s räkmacka, som klassas som stans "bästa", så vill jag nog påstå att denna var mkt godare och matigare, dessutom ca 50-lappen billigare - Rekommenderas!) Josefin belönade oss med att sova hela måltiden igenom och vaknade till liv lagom tills sista räkan slank ner. Ibland (när det verkligen gäller) så kan hon pricka in en fantastisk tajming.

Idag har vi haft en lampmonterardag här. Det börjar ju bli lite mörkare på kvällarna nu, så det är hög tid att få upp tak- och fönsterlampor. Jag och Josefin åkte och köpte en ny att ha över köksbordet, så den sitter på plas nu. Även vår sänglampa har kommit upp igen efter tapetseringen för 3 månader sen (!) och ny taklampa i sovrummet som stått i sin kartong och väntat i lika många månader! I morgon ska det upp fönsterlampor i vardagsrummet, vi hann aldrig så långt idag.

Nä, dax att slappa lite innan det är bedtime.

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

känner igen det där;) hm, undrar om det går i arv, jag vaknade varenda natt o gick till mapa tills jag var 8-10 år tror jag

2008-09-15 @ 09:12:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0