Helgen

Här kommer en liten rapport från vad vi gjorde i helgen. Här har varit fullt upp kan man verkligen säga. Vi har dagit igång projekt altanbygge. Det är vi och grannen vägg i vägg som ska bygga nya altaner och det blir ju ett litet projekt om man säger så. David, min pappa och grannen (som dessutom är jobbarkompis med min far) har hållit på hela lördag och söndag. Det har rivits gammal altan, köpts många många brädor och annat, och gävts upp gräsmatta (nya altanen blir större än den gamla). Nu håller de på att få stommen på plats. På lördag går bygget vidare (dock i mindre skala för vi har städdag här samtiddigt). Just nu ser trädgården ut som ett slagfält ungefär, men oj så snyggt det kommer att bli när det är klart. Och så skönt med en större altan! Innan allt är klart ska det även upp en ny markis och nya utemöbler också. Den som har sett vår nuvarande markis vet att det behövs en ny. När vi köpte detta huset lovade jag mig själv att den befintliga aldrig skulle vevas ut. Det höll dock inte riktigt, vi var tvungna att använda den förra sommaren. Men nu ska den väck, för alltid!

I lördags kväll var jag och David ute på festligheter. När jag fyllde år fick jag presentkort på Cabaret Lorensberg, så nu var det dags för oss att utnyttja detta. Vi fick en god 4-rätters middag och drack gott vin och lite annat gott under kvällen. Under tiden som vi åt hade vi finfin underhållning av ett gäng mycket duktiga entertainers. Fantastiska sångröster, och andra talanger visade de sig ha!

Idag är det måndag igen. Jag och barnen ska försöka ta oss ut i det fina vädret snart. Jag och Josefin har varit uppe sen kvart i sex, så vi börjar bli redo att hitta på något här nu. Ikväll ska David gå på fotboll, så han kommer inte hem efter jobbet, utan dyker väl upp lagom till att man ska sova. Det är med andra ord jag och barnen som sköter oss själva hela dagen. Snacka om att man har långa arbetspass när man är föräldraledig... tur att man ska börja jobba snart så man kan vila upp sig ;)

Jag har inte möjlighet att fixa med bilder här just nu, barnen är mer vilda än tama... Jag återkommer med bilder under dagen eller ikväll.

-------------------------------------------
EDIT: Här kommer bilderna!

David och Alexander river altanen.


Såhär såg det ut när båda de gamla altanerna var borta. Nu ska det bli nytt o fräscht. Här skymtar man även vår snygga marksis (till vänster), härligt brun-orangerandig och med fransar på kappan á la 70-talsgardin. Mycket smakfullt....


Fiakpaus måste man ju såklart också ha. Alexander hjälpte mig att baka muffinsen.


Härligt att se alla tre "gubbarna" i full action. Här gräver de var sitt hål för betongklumparna som ska ner i backen.


Barnvakterna har anlänt. Det var Davids föräldrar som passade barnen när vi var på Cabaret Lorenseberg. Davids pappa var dessutom så snäll så han var vår chaufför :)

Vi började kvällen med att ta varsin drink. Jag drack en som hette Baronessan. David drack Baronen :)
Min var söt och sliskig, inte helt i min smak, men den slank såklart ner ;)

Maten var helt okej, jag tyckte allt smakade jättebra. Dock var vi lite besvikna över att vi inte fick menyn presenterad för oss, så vi har inte en aning om vad vi ätit. Det var svårt att fråga varje gång det kom in något nytt, för ofta hade vi ju fullt upp med att titta och lyssna på showen samtidigt.
 

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

I know the feeling. Vi ska vara själva hela helgen, jag och barnen.Nu har en till Lindextröja blivit jätteful i tvätten, en brun tshirt med en pinnglass på... suck

2009-04-20 @ 19:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0