Det går framåt

Idag har Josefins rum blivit helt klart. Dvs listerna har kommit upp längs golvet och jag har städat hela rummet.
På eftermiddagen åkte vi till IKEA för att kolla på lite nya möbler. Som jag nämnde så skulle vi ha en Expedit-hylla. Vi började även fundera på om inte Josefin behövde ny klädförvaring. Hennes MALM-byrå börjar bli för liten. Tre lådor räcker inte långt... Eller så har hon för mycket kläder ;) Hur som helst, jag tyckte att hon borde få en rejäl garderob som håller i några år. Helst en PAX som man kan inreda efter hur man själv vill ha det.  

När vi sedan väl kom till IKEA så hade vi lovat Alexander att han skulle få bli "inlämnad" och leka i "Småland". Snacka om att han belv vansinning när vi kom dit och det var fullt! Han fick följa med oss ett varv på övre plan istället. När vi kom ner igen kollade vi läget igen på Småland, men det var fortfarande fullt. David ställde sig där o väntade en stund med honom, så efter 10 minuter fick han komma in. Alla blev nöjda o glada :)

Efter vårt varv på övre plan var besvikelsen stor angående PAX-sortimentet. Det verkar som att de "bantat" hela serien och den stommen som vi ville ha fanns inte längre. Det gick inte alls att få ihop det som vi hade tänkt. När vi var på barnavdelningen senare så kollade vi på garderober där istället. Så det blev ett HENSVIK klädskåp. Inte så rejält och "praktiskt" som en PAX-garderob, men det känns ändå som att detta kan hålla några år. Det finns plats att hänga kläder och sedan är det några hyllplan. Vi köpte plastbackar att ha kläderna i. För bara hyllor utan att kunna dra ut en låda är ju helt kasst. Ska bara hitta några fina knoppar att ha istället för de tråkiga vita som följer med.

När vi väl hade bestämt oss för att köpa detta kom nästa problem. Hur får vi hem det med två barn i bilen, dvs vi kunde inte fälla baksätet? Vi kunde ju ha tagit loss barnstolarna (meckligt värre) och kört i två omgångar (dvs jag o barnen hade väntat på IKEA så länge), men vi valde en "smidigare" variant och frågade om Davids pappa hade möjlighet att hjälpa till. Så han kom med sin bil (ibland är det bra att bo bara några minuter från IKEA) så att han och David kunde åka hem med kartongerna i den. Enligt rapporter blev det trååångt i framsätet. Men det gick! TACK SNÄLLA!!!

I morgon får David montera möblerna så att vi kan börja inreda rummet. Just nu sover Josefin där inne, men oj så kalt det är med bara en säng och en byrå, typ....
Och den byrån får flytta in tll mig och David när Josefins skåp är på plats, det blir perfekt, det finns plats i sovrummet och vi behöver lite mer lådor till t-shirts och annat.

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

Men caroline, det trodde jag inte om dig;) "för mycket kläder" finns ju inget som heter...

2009-08-13 @ 23:26:42
Postat av: Caroline

Nä, jag veeet. Så därför är det ju bara en sak att göra. Köpa större garderob!! ;)

2009-08-13 @ 23:33:03
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ska bli kul att se det färdiga rummet sen. Jag blir riktigt inspirerad att ta tag i saker här hemma...

2009-08-14 @ 07:12:12
Postat av: Caroline

Jenny - det värsta är att jag blir sugen på att göra Alexanders rum också!! Helt vansinnigt. Men vi får ta det senare i höst. Han vill att pappa ska måla i hans rum också... såklart!

2009-08-14 @ 10:39:53
URL: http://ninnana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0