En eftermiddag på Liseberg

Idag har vi gjort vår sista "semesteraktivitet". Det känns så i alla fall. För i morgon har vi vår sista semesterdag tillsammans, och då ska jag iväg och fixa med lite saker. Sen är det helg och sen kommer måndag och då är jag inte ledig längre...
Men nu ska vi prata om roligare saker än jobb ;)

Idag har vi varit på Lieseberg tillsammans med barnens farmor o farfar. Solen strålade på sitt allra bästa humör och det var ganska mycket folk som ville komma in genom grindarna när det öppnade kl 15.00. Vi hade dock ingen brådska och Alexander fick tålmodigt vänta i köer när vi väl hade kommit in och han ville börja åka saker.

Först på listan stod Farfars bilar. Om det var Alexander som var mest sugen eller om det var farfar själv låter vi vara osagt ;)

Alexander rattade i alla fall med full koncentration och de tog sig runt hela banan utan att köra av vägen!

Efter detta äventyr fanns det en hög och stor önskan från alexander. Han skulle åka tåget!! Helst vill han åka det "svarta tåget" (Lisebergsbanan), men det är han lite väl liten för än. Men den nya attraktionen Rabalder går fint. Vi var lite fundersamma på om han verkligen skulle våga, men han ville så gärna, så för att få slut på tjatet så var det bara för David och lileman att ställa sig i kö.

Och minsann, han åkte med, och satt längst bak! Och han äääääälskade det :)

Nu hade Josefin vaknat efter en liten tupplur och vi tog oss bort till Sagoslottet. Alexander var ju tvungen att ta en tur och kolla in alla krokodiler, pirater och den nakna kungen som finns där inne :) Han pratar ofta om Sagoslottet och om alla figurer som finns där.

Alexander drog med sig farmor in i mörkret och fantasins värld.

Och Josefin gjorde sin premiärtur i en åkattraktion på Liseberg. Hon fick åka med mig. Hon satt helt stilla och tyst hela tiden och spanade med ganska stora ögon på allt som vi åkte förbi. Jag måste erkänna att jag tycker att det går lite väl fort där inne. Man hinner inte riktigt med att titta på alla figurer och grejer innan man kommer till nästa del.

En tur i drakbåtarna hann Alexander också med.

Sen gick vi vidare tillbaka mot området med Farafars bilar och allt det andra.

Josefin fick åka Ponnykarusellen, två gånger till och med. Först med mig och sedan med farmor.

Hon hann även med en promenad in till kaninerna. Alexander har ju aldrig gillat att gå in där, han tycker kaninerna är lite läskiga. Josefin var allt lite nyfiken, men hon vågade sig inte fram för att känna på den.

Under tiden som Josefin hade roat sig med detta stod Alexander i kö till ännu en, för honom, ny åkattraktion. Han har velat åka med dessa bilar länge, men vi har inte trott att han skulle fixa det själv/att han skulle nå pedalen. Men nu gjorde vi ett försök, och kolla vad snyggt han kör: (han har den blå-röda bilen)
 
Detta tyckte han var riktigt roligt.

Och som avslutning på det hela åkte Alexander och jag Rabalder en gång till. Kön var inte riktigt lika lång nu, och denna gången ville han sitta längst fram i loket :)
 

Efter några timmar med stoj och stim och köande och allt vad det var så kände vi oss nöjda och åkte hemåt igen. Barnen var trötta när vi kom hem och efter lite kvällsmat var det bums i säng.

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Linda

Vilken härlig eftermiddag ni verkar ha haft... Som sagt har jag lite dåligt samvete för att vi inte varit där ännu i år! Men snart så : )

2009-08-21 @ 11:48:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0