Nymålat

Idag har vi tagit tag i "lilla projektet" att måla om Josefins rum... Färg och annat hade ju redan inhandlats, så det var lixom bara att sätta igång. Jag förarbetade lite igår genom att montera ner alla hyllor o annat från väggarna och genom att spacka igen de flesta hålen.

I förmiddags drog vi ingång på riktigt. Josefin fick vara hemma hos farmor o farfar några timmar. Alexander var med oss och "hjälpte till" :)  Efter lunch var grannen hemma och Alexander fick vara där inne o leka med sin kompis hela eftermiddagen. TACK snälla för det! Säg bara till om du behöver barnvakt ngn dag Linda!

Efter att ha spacklat klart gick jag på med pappas slipmaskin, väldigt skönt att slippa slipa spacklad vägg för hand med sandpapper.

Det absolut värsta och tråkigaste, förutom själva målningen, är att maska. Jag hatar det, men det måste ju göras. Så upp med massor av tejp i taket och runt dörr o fönster. Det som är om möjligt ännu värre är ju att all tejp ska ner när färgen fortfarande är blöt, och man måste göra om det inför andra strykningen!! Helt sanslöst boring! 

Sen fick vi i alla fall till 2 lager färg och det håller som bäst på att torka upp riktigt ordentligt där inne nu. David har varit o köpt ny golvsockel så att det blir lite snyggt med vit list istället för den fula träfärgade som var innan. (Någon gång i framtiden när vi byter dörrar så kommer även dörrfodren att bli vita, jag lääängtar.....)  Så i morgon ska det spikas list och sen ska hela rummet saneras. Kanske hinner vi en tur till IKEA i morgon för att köpa det som ska inhadlas, bla en Expedit hylla. Jag har redan köpt leksaksbackar att ha i den. Likadana som Alexanders, fast cerise (haha, vad annars???)


Jag tyckte först att färgen såg aldeles för mörk ut när David öppnade burken. Men slutresultatet är helt perfekt! Det är en sådan enorm skillnad, rummet känns så mkt större o finare när det har blivit ljusa väggar. Och det är sådär perfekt ljust ljust rosa. Det som förvånar mig mest är att vi lyckats få det så jämnt. Visst, vi har spacklat igen hål och slipat med maskin, men jag trodde ändå inte att det skulle bli så bra. Och tapeten har inte bubblat sig på ett endaste ställe. Jag tror vi vågar ge oss på Alexanders rum framöver också kanske. Men det får dröja ett tag.

Nu sover barnen och jag ska slappa lite. Alexander fick låna ut sitt rum till lillasyster inatt. Han kommer ju ändå in till oss på natten. Josefin däremot störs ju av varje litet ljud, så att ha henne där inne också hade inte funkat. I morgon hoppas jag att vi fått sådan ordning att hon kan flytta in i sitt eget rum igen.

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Linda

Tack själva för lånet av Alexander! Nöjet var helt på min/vår sida!!! Mina barn leker oftast bättre med en kompis här inne. Annars ska det tjafsas om varenda lite grej liksom. Det flyter på bättre med en tredje part i leken!!! Vi "lånar" gärna honom igen ; )

2009-08-12 @ 20:50:49
Postat av: Linda

Glömde förresten att skriva att färgen ni valt var jättefin! Ska bli kul att se det färdiga resultatet senare.

2009-08-12 @ 20:52:23
Postat av: Jenny

Wow!!! Vad fint det blir! Jag är lite avundsjuk på att ni orkar ta tag i såna projekt. Noel har ett alldeles illgrönt rum som skulle behöva sig en omgång. Det är så att man ryggar tillbaka när man går in i rummet.

2009-08-12 @ 21:08:13
Postat av: Helén

varför ska man ta bort tejpen innan första lagret torkar? fatnar den annars? jag har satt täcktapet i köket i flera kvällar nu o ska börja måla i morgon men hade ju nästan förträngt det där med maskeringstejpen...

2009-08-12 @ 23:37:00
Postat av: Caroline

Om tjepen sitter kvar och färgen på den torkar så är det stor risk att det följer med färg från väggen när du drar loss den sedan. Speciellt om du lagt på flera lager på samma tejpbit. Du får inte alls en sådan där "rak och snygg" linje som var tanken. Det är värt att tejpa om på nytt...

2009-08-13 @ 08:47:32
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: Helén

oki, får väl göra som du säger då:) har maskat ikväll men måla blir det inte förens i morgon, tog ju evigheter att maska mot alla dörrar o fönster o köksskåp o jag vet inte allt..

2009-08-13 @ 23:24:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0