Vilken sjuk vecka...

Sjukt var ordet! Jag har tänkt blogga varje dag, men sen har orken försvunnit.

Veckan kan i alla fall känneteckans av sjukdom och gnälligt barn. Josefin har haft en dust med feber och falsk krupp. Natten mellan mådag och tisdag satt David med henne på akuten för att få lite koll och hjälp med hennes andning. Nästan varje gång vi har varit på akuten med barnen har vi känt efteråt att det var kanske inte så farligt, vi hade inte behvöt åka in. Det har känts som att bara vi visat oss innanför dörrarna så har barnet mått bättre... Mkt knasigt. Denna gång tyckte dock läkaren att det var bra att vi kom, och det kändes bra att hon fick lite hjälp att andas lättare. 

Detta var en typisk vecka då det inte passade speciellt bra för någon av oss att vabba, även om man måste. Nu hade vi sådan tur att både farmor och mormor kunde och ville ställa upp varsin dag. Tack snälla! Det underlättade väldigt för oss. I torsdags var hon tillbaka på dagis igen. Det gick bra. Men på kvällen fick hon feber igen, den gick dock över snabbt. Sen dess har hon varit gnällig till tusen och inget är bra. Jag håller på att bli tokig efter den här dagen. Hon håller på och gräver o grejar i munnen och har några bamsetänder på g, så jag antar att det är det som stör henne.

Idag skulle jag varit på julfest med jobbet. Men det är jag inte... David kom hemrusandes i eftermiddags med en liten magsjuka, så där föll ju tanken på att han skulle vara ensam med barnen ikväll. Inte gärna någon barnvakt som ställer upp med magsjuka i huset heller (såklart), så jag får vara hemma istället. Jag gråter väl inte floder kanske, jag är ju själv inte kry. Har haft ont i halsen i 4-5 veckor nu och hostat och grejat. Nu verkar det ha övergått i förkylning, inte så mkt hosta längre men allmänt risig, snuvig och fortfarande halsont. 
Alexander är väl den friskaste i skrivande stund, men det dröjer nog inte länge, så har han också fått något "spännande". Har vi tur kanske vi är friska till jul...

Idag har jag min lediga fredag, så jag har varit hemma. Sen ska jag vara ledig i 3 veckor till, och börjar jobba igen den 11 januari. Känns skönt. Har tagit ut lite föräldraledigt. Min pappa har varit här och fixat lite. Nu har vi fått en kontakt i hallen så att vi kan ha en lampa tänd på byrån. Jag har bara väntat på den i typ ett år ;) Sen var han och Alexander ute och slängde massa skräp borta på återvinningen. 

I morgon får vi se vad som blir gjort, det beror ju helt på statusen med alla här hemma. Jag hoppas att David bättrar sig snabbt, att det "bara vara något han ätit till lunch". Verkar lovande just nu... Hur vi ska hinna få det här hemmet julmysigt till på torsdag är en gåta för mig. Men jag får la plocka ner ett par tomtar från vinden någon dag. Suck... så mkt jobb för att fira jul i 3 dagar. Passar inte in i mitt liv just nu, det finns tusen andra saker som känns viktigare att lägga energi på. Vi får se vad vi mäktar med. Vi är ju hemma hos oss på jul, så jag måste ju kanske ta o städa i alla fall... Haha, visst låter jag positiv. Känner mig väldigt uppåt just nu... Kan bero på att jag åt två knäckemackor kl 11 idag och i princip inte fått i mig ngt mer sen dess. 

Jag återkommer så snart jag kan/orkar/har lust med ett mer positivt inlägg.

Bäst att jag slutar nu o äter lite middag! Vad det nu skulle vara...


Alexander som pepparkaka i måndags när det var Lucia på dagis.


Lämna gärna en komentar!
Postat av: Linda

Känner igen mig väldigt i detta hopplösa med att det är någon sjuk typ hela tiden. Vi har två veckor bakom oss med sjuka barn. Vab var och varannan dag, men vi har också anlitat farmor o farfar två dagar : ) Det är verkligen guld värt när de kan ställa upp! Nu är alla friska, peppar peppar... Och jag hoppas verkligen att det förblir så över helgerna framöver.

Hoppas verkligen att alla ni också är friska över jul o nyår. Allt är ju såå mycket enklare då liksom...

2009-12-19 @ 18:29:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0