Lördagsrapport

Dags för en liten rapport från dagen. Jag sitter här nu och har precis diskat undan och torkat allt efter middagen. Så skönt med ett rent kök. Det händer dock inte så ofta i vårt liv tyvärr, att vi orkar diska efter maten. David är där uppe och nattar barnen och jag sitter här och tar igen mig lite med datorn och TVn som sällskap. Snart är det dags att ta fram lite godis och tända ljus och göra lite mysigt inför kvällens melodifestival.

Idag har mamma o pappa varit här. Pappa och David har fixat med lite småpill i köket som är kvar. Så nu är även det tredje lysröret inkopplat och vi har ordentlig belysning över hela arbetsytan. Perfekt! Efter att barnen ätit lunch åkte jag, Josefin och mamma iväg till Maxi och handlade mat. Vi beöhvde fylla på med lite mat här efter all sjukdom som resulterat i en hel del småhandlande.

När vi kom hem insåg jag att det var fullt i frysen, det var svårt att få in allt bröd jag köpt. Vi har väldigt mycket i vår frys och det blir lätt rörigt i alla backar. Även om man försöker hålla ordning med kött för sig och fisk på ett ställe och grönsaker här och kyckling där, så blir det oordning när man måste lägga saker där de får plats helt enkelt. Så jag kunde inte göra annat än att vräka ur alla backar på köksgolvet och tömma dem och sortera vår mat. Och OJ! Vad mycket mat det var när man började titta efter... Alltså vi har bla. 3 påsar kycklingfilé, 2 kg högrev, 2 kg lövbiff, 2 fläskfiléer, minst 2-3 kg laxfilé, toskblock, andra fiskfiléer, 3-4 kg köttfärs, ca 2 gk fläskkarré, ca 1 kg picknicbog, massor av grönsaker (broccoli etc), bröd, falukorv, wienerkorv, korvbröd, hamburgare, hamburgerbröd.... Alltså, jag kan fortsätta i en oändlighet!!! Nu har vi köpstopp på mat! :) De två hela laxfileéer jag köpte idag kommer inte in i frysen. (jag köper alltid lax när den är billig och skär i portionsbitar och fryser in). 
Nu måste vi börja äta ur vår frys. Den kommer att svämma över annars... Mamma höll för övrigt på att få slaget när hon såg all mat :)

I morgon frår vi besök av Lina, Pelle och Felix. Det ska bli kul. De kommer hit och hjälper oss att äta upp lite mat :) De ska även hämta lite saker som Josefin har "vuxit ur" och som de ska ta över till Felix kommande syskon som väntas anlända i maj.

Nä. Dags att fixa kvällsmyset som sagt, snart är det dags för musiktävling på TV. Hoppas det är många bra låtar ikväll.

Fortsatt trevlig helg på er!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0