Köket efter 4 dagars arbete

I tisdags slet David och pappa långt in på kvällen för att få ordning på bänkskivan och blandaren och allt så att vi kunde få tillbaka vattnet i köket innan nyår. Och det fick vi! Jätteskönt, även om vi hade klarat oss fint i tvättstugan också. Lite meckigare bara.

Efter två dagar satt som sagt det mesta av kaklet på plats. Dag tre sattes kakel på kanterna (pillet som tar tid) och därefter fogades det. Det blir en sådan skillnad när man får rätt fog mellan plattorna, genast blir det så snyggt.
Dag fyra började med att David och pappa åkte för att hyra släp. Därefter bar det av till IKEA för att köpa bänksivor och diskho. Givetvis fanns ju inte den långa bänkskivan på IKEA Bäckebol så det fick bli en resa till Kållered. Jag hade skickat med dem en finfin shoppinglista med Artikelnamn, färg, mått, artikelnummer och pris på resp vara. Hela 3 saker skulle de få förtoendet att inhandla. (Jo, ja jag har ju lite kontrollbehov som många redan vet ja...) 2 bänkskivor och 1 diskho. Och visst kom de hem med detta, kanon!
Senare på eftermiddagen när diskon var på plats i den långa bänkskivan råkade jag studera den lite närmare. Här var ju fullt kaos med 2 barn och röra i hela huset, så jag hade ju inte hunnit kolla så noga innnan. Och vips inser jag att det är fel skiva. Den är svart! Den skulle varit stenmönstrad svart. Att åka och hyra släp och köpa rätt skiva och ny diskho kändes ju inte aktuellt, så vi får leva med den svarta. Faktum är att jag tror jag gillar den ganska så bra den också ;)

Vem hade gjort fel då? Ja efter lite forskning och kollande på min inköpslista och deras kvitto och kartongen och allt så är det min kära man och min kära far som bara tittat på hyllkanten på IKEAs lager. Ett hett tips till alla er, kära läsare:  Titta alltid på kartongen! Men som sagt, det blir kanonsnyggt och jag har snart glömt detta och jag älskar min man och min pappa lika mycket ändå ;)

I morgon får ju David dock åka tillbaka med den andra bänkskivan och byta den. För den hade de ju köpt rätt, så nu får han byta så den också blir fel ;)

För några dagar sen beställde vi fläkten också. Hoppas att den ska bli bra. Jag blev lite shoppingsugen när jag satt där och beställde, så jag drog med en ny microugn på orden också :) Den vi har nu tar ju upp mer än halva bänken. Bättre med en lite mindre och snyggare tänkte jag :)
Någon som behöver en vit fullt fungerande micro, inte så gammal... 2 år kanske?

I  morgon ska jag hämta tapeterna också. Det ska bli spännande att se hur det blir sedan när de är på plats. Och så ska vi ju ha  nya köksluckor då ja. Vi hade ju tänkt att lämna in o måla om våra befintliga. Men alltså, det är inte speciellt kul att behålla luckor som man avskyr, oavsett färg. Det är fula allmogespår i dem. Det funkar inte för mig. Så vi köper vita släta istället. 3000 skulle det kostat att måla om, ca 7-8000 kommer nya kosta. Det är det värt!

Och nu skulle det kommit blider här, men jag får det inte att funka. Jag får uppdatera med bilder i morgon (hoppas jag jag hinner mitt i allt stök o bök). Dags att sova. Natti!

Update fredag kväll!
Här kommer ett par bilder på hur det ser ut nu.
I morgon lördag börjar arbetet med att tapetsera.
Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

bild på micro? vi behöver en i stugan! vad vill du ha för den?

2009-01-02 @ 11:14:55
Postat av: Ullen

Mycket fint!

2009-01-05 @ 21:30:44
Postat av: Therese Blom

jag är såååå avis!! vill oxå köksrenovera!!! ska bara övertala mannen där hemma oxå...han är mindre benägen...han har mer siktet inställt på att byta ut några element och annat trist....får väl koncentrera mig på barnrummet ett tag till....har köpt en digitalkamera till martin nu när han fyller år om en vecka så då kanske jag kan ta lite mer kort hemma och oxå blogga lite mer :)kramkram

//Therese

2009-01-08 @ 10:37:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0