Shoppingdagar

Idag har vi varit på jakt efter lite olika saker. Vi fick väl tag på hälften.... Torkställningarna till tvättstugan var såklart slut i den storleken vi skulle ha. Men har vi inte fått upp några sen i april när tvättstugan var klar, så kan vi vänta lite till. Vi hittade inte heller någon ny stereo som vi tänkte införskaffa till vardagsrummet.

Däremot fick vi tag på nya lysrörsarmaturer till köket (vi är inte så "hippa" så vi sätter spottar ovanför diskbänken, jag vill ha bra arbetsbelysning!).

Vi köpte också en bilstol till Josefin så att hon slipper trånga babyskyddet. Det är en hel vetenskap med bilstolar och placering i bilen och allt. En fram och en bak får det bli. Rekomendationen är tydligen att ha äldsta barnet fram (bättre plats för benen), men Alexander har ju alltid suttit bak. Och jag vill inte ta fram honom nu och sen bråka om han måste flytta bak igen. Han får sitta där han sitter tills han klagar på dubbelvikta ben... Josefin får vara kvar fram och snacka med mig eller David när vi kör :)
Den stolen vi har till Alexander trivs vi med, men den säljs inte längre (den har säljförbud, är inte längre godkänd... känns ju säkert... Jaja, kraven ändras ju hela tiden). Så Josefin fick efterföljaren. Samma modell som vi köpte i höstas och satte i mammas o pappas bil för att de ska kunna ta med Alexander. Så nu har vi införskaffat 3 nya bilbarnstolar på två barn. Billigt... not!

I morgon åker jag till Allum en sväng tänkte jag. Polarn o Pyret börjar sin rea, och barnen fick ju presentkort i julklapp, så jag ska se om det går att göra några fynd. Är ute efter en vindjacka och windstopperfleece till Josefin som hon kan ha till våren. Jag hoppas jag ska hitta något finfint.


EDIT! (13 jan)
Efter en av kommentarerna som kommit till detta inlägget så kanske jag måste förtydliga mig lite.
Stolen som Alexander har är inte på något vis förbjuden att använda eller icke godkänd att köra med. Det enda försäljaren sa till oss att den är inte längre godkänd att säljas i butik pga att de kommer ju hela tiden på nya säkerhetskrav typ... Och vem som säger att den inte får säljas vet jag inte... (men jag tolkade det som att det var tillverkarna/produktutveckarna som kommit på något nytt och "säkrare" vilket innebär att de stoppar den äldre versionen av stolen för försäljning)
Men i alla fall, jag är inte ett dugg rädd för att använda den och jag räknar med att den är minst lika säker idag som den var för 2,5 år sedan när vi köpte den ;) Och givetvis kommer det ju hela tiden nya modeller, så det är ju inte ett dugg konstigt att den inte längre finns i butik!
Dock kan ju den som vill köpa en stol på blocket, där det finns ett antal ex till försäljning. Om man föredrar att köpa begagnat  (vilket vi inte gör).

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helen

Du märkte oxå att det inte var ytterkläder på rean va? dåligt! var i jönköping idag o det var hur lugnt som helst på rean

2009-01-08 @ 21:00:26
Postat av: Caroline

Ja, blev lite putt... Men jag ska hålla koll, kanske rear de ytterkläder om någon vecka eller två??? Eller inte... då får det bli till ord.pris. Men det blir senare i vår i så fall.

2009-01-08 @ 22:22:09
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: ps

http://britax.se/normer.htmhär ser man att er försäljare farit med osanning. kraven är endast ändrade med avseende på kontroll av tillverkarna inte av krockkraven. lagen säger vidare att stolar med rev 03 på slutet är klart godkända fortfarande. Freeway har just den klassens godkännande, så den är inte farlig. dock verkar det som om britax slutat tillverka den modellen och ersatt med er nya modell, men det är ju klassisk produktutveckling.--> kass försäljare som inte vet vad han/hon pratar om.kommentaren sorteras under: försäljare som borde kunna sin sak

2009-01-13 @ 14:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0