23 juni

Ja då ska vi se... Här är jag igen. Vad har hänt sen sist?

Vi  har haft några dagar med lite "aktiviteter". I söndags var jag först iväg en snabbis med grannen och köpte blommor till våra gemensamma blomlådor på framsidan. Vi hade tänkt oss Blomsterlandet, men när vi kom dit så hade de inte öppnat (trots att det stod 10.00 på hemsidan...grrrr) så vi åkte bort till Hornbach istället. Vi skulle ju bara ha lite pellargoner. När jag var hemma igen packade vi hop oss och åkte en sväng till Kungsmässan. Det är rätt trevligt att gå där. OCH det finns ju ett förträffligt litet lekland där man kan lämna Alexander i en timme och sen gå i affärer i lugn o ro :)
Det var andra gången Alexander var där och lekte. Förra (och första) gången hade han ju kompis Felix med sig, men det gick finfint även utan kompis. :) Han älskar det!
Shoppinglyckan var väl sådär... David köpte skor och jag ett par solglasögon. Vi hann dessutom med en finfin fika/lunch.

På vägen hem somande Alexander (såklart) i bilen, vilket innebar en 2,5-timmarsnattning på kvällen sen. Det är INTE bra att han sover på dagen längre. Om man inte planerat att han ska vara uppe till typ 23 eller så.... Men vi ser hellre att han somnar i normal tid, dvs vid 19-tiden.

Igår var det måndag och vi fick besök av Lina, Felix  och lilla Tuva. Det var roligt att få lite leksällskap. Vi satt ute under markisen och åt lunch och en fika efter det. Lite lek både ute och inne hann vi också med. Tyvärr har jag varit kass med att fota på senaste tiden, så några bilder från igår har jag tyvärr inte.
David spenderade måndagen i Jönköping, men nu är bilen som den ska. Dvs vi har fått ny fjädring som är normal! Skönt!

Idag är det den 23 juni och Josefin har nanmnsdag (Alice). Grattis sötnosen! (Fast vi firar inte namnsdagar... kanske att vi börjar med det när barnen blir större o "har koll" på detta fenomen)
Idag skulle Josefin även ha fyllt 1 år, OM hon hade kommit enligt tidtabelll.... Men nu får vi snällt vänta i 3 veckor till innan det är dags att fira.
I morse försov vi oss. Vi vaknade vid 8-tiden, för då vaknade vår väckarklocka (Josefin). Man kan säga att hon väckte oss flera gånger om hela natten. Så att hon sedan sov till 8 var inte så konstigt. Jag tycker verkligen inte att det är underbart att vara uppe med henne kl 2.30-4.00 på natten. Och sen ett pass till kl 5.15-5.50. Men så var det inatt minsann. När vi vaknar så sent som 8 är det liiiite stressigt att få ordning på sig själv och två barn och sedan vara på plats på dagis kl 9.00. Speciellt när man har en son som inte äter frukost frivilligt, och speciellt inte i raketfart! Men vi fixade det rätt bra. Vi var på plats några minuter efter nio. Då stod hela gruppen redo med gula västar vid grinden på dagis. Promenad till hästarna/stallet stod på programmet.
Själv gick jag hem och åt frukost (den hade jag prioriterat bort tidigare i kaoset) ute på altanen. Därefter åkte jag till Stilrent i Partille och beställde nya gardiner till köket. Det är rea där nu igen, så då är det bra att passa på när man får tyget till halva priset. Och jo, jag köpte nya gardiner i januari.... men de är så mörka, så jag vill ha ett par lite ljusare och somrigare. Och så får de mörka hänga uppe till hösten sen igen. Min söta mamma hade dessutom bestämt sig för att hon ville betala denna "omgång" gardiner åt oss. Tack mamma!

Idag på eftermiddagen har vi varit ute på altanen och gräset och lekt massor. När grannarna också är ute blir det fullt ös här på gräset. Kul! Några bilder:


Det märks att barnen börjar kunna leka lite med varandra. Alexander tycker det är
 jätekul att leka med lillasyster. Jag försökte fånga dem på bild när de dansade,
men lyckades inte riktigt när båda var på benen :)Utelek. Alexander fick lära sig "kanonkulan" (tror jag den hette) av sina kompisar.
Dvs man ställer sig högst uppe på rutchkanan och hoppar ner på gräset...
Ja, varför ska man använda leksakerna så som det är tänkt, när man kan göra så mkt annat med dem?


        
Josefin trivs med att sitta i gräset. Hon passade även på att visa pappa att hon kan gå sjäv.
Hela två steg tror jag att hon presterade på egen hand :) Sakta men säkert.... (klickbara bilder)

Nä, nu får jag sluta, nu blev det sådär långt igen...
Ha det!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0