Du gamla du fria...

Det är visst nationaldag idag. Något som verkligen passerar helt oberört (säger man så?) förbi i det här hemmet. Häromdagen när jag ringde till frissan för att boka klipptid frågade jag om det fanns ngn tid på lördag. "Nä, det är ju röd dag, så vi har stängt" fick jag till svar... Jaha ja, sa jag.. och funderade ett slag. Sen kom jag på det, att det är ju nationaldag.

Och vad gjorde vi idag då? Jo, David åkte iväg o hyrde släp för att vi skulle få iväg våra gamla markis och lite annat till tippen. När de skulle börja lasta släpet kom jag på att shit, det är ju söndag!! Har tippen ens öppet. Nä, såklart inte! Så det vara bara att åka tillbaka till macken med släpet. Hon som jobbade där var snäll och gav David pengarna tillbaka eftersom han varit borta så kort tid och uppenbarligen inte hunnit använda släpkärran.

Varför ska den här dagen vara röd?? Kan någon ge mig annandag pingst tillbaka? Det är ju mycket bättre att det alltid blir en långhelg, varje år, istället för en fjantig röd dag som vandrar längs veckorna och som nu, hamnar mitt i helgen och man förlorar en ledig dag från jobbet! Finns det någon som "firar" något den här dagen? Suck...

Ändra så att det är midsommarafton som är vår nationaldag istället! Den om någon dag kan väl med rättvisa kallas nationaldag, den är verkligen speciell för bara Sverige (vad jag vet!).

--------------

Får väl klämma in en liten rapport här också. Det har varit lite bloggtorka, jag har inte kommit på så mkt kul att skriva om. Det känns som att det bara handlat om altan och bil på senaste tiden, och jag fattar ju att det inte är så kul att läsa om det jämt o ständigt.

Igår var vi i alla fall iväg på studentfirande hemma hos en vän till familjen, vars dotter nu tog studenten. Massor av folk och väldigt god mat. Eftersom vi hade barnen med oss så stannade vi inte så sent, utan åkte hem vid "nattningstid" så skötte sig nattningen av sig självt i bilen. Praktiskt!

Vet inte om det hänt så mkt annat roligt. Håller på o förbereder och fixar lite med allt inför vår lilla fest nästa lördag.

I morgon ska vi städa här hemma, sen ska vi  iväg o handla div saker till festen. Någonstans ska vi klämma in en liten tur till vallokalen också för att lägga vår röst. Jag har inte en aning om vad det är vi röstar på, ngt med EU-parlamentet. Men men, man ska ju delta sägs det, så det är väl lika bra att göra det. Lägg ner EU istället, så hade vi sluppit tjafset!

Nu ska jag se om barnen kanske har somnat, det blev tyst här. Sen ska jag ner o hålla David sällskap framför tv:n. Ikväll får jag tyvärr inte se på ngt vettigt, för det är fotboll som tydligen medför att han har ensam bestämmanderätt om televisionsapparaten. Det slutar väl med att jag sitter med datorn i knät eller nått...

Hej svejs.

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

Kompenserar inte alla arbetsplatser med en extra ledig dag när 6 juni infaller på en helg? Posten gör iaf det.

2009-06-06 @ 20:07:02
Postat av: Jenny

Då kan vi ju snacka via varsin dator ikväll... Jag sitter med min laptop hemma hos svärföräldrarna och alla utom jag ser på fotbollen...

2009-06-06 @ 20:21:50
Postat av: Caroline

Helén - jag vet inte... Jag jobbar ju inte nu, så jag har inte en aning om hur min arbetsigvare gör. Men jag skulle inte kunna tänka mig att det är så, vi får inga halva dagar innan storhelg eller något sådant, så varför skulle vi kompenseras för detta?

David får det inte...Jenny, du har ju min mailadress. Släng upp mig på msn om du har det, så är jag här :)

2009-06-06 @ 20:54:15
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: Karin

Hej hej,

jodå vi har en ledig dag att ta ut när som helst! Själv tänkte jag nog ta den i midsommarveckan eller direkt före semestern! Blir fint det :) Cs snart!

Kram, kram!

2009-06-06 @ 21:15:44
Postat av: Caroline

Karin - är du aldrig online längre? På msn alltså. Okej, så vi får en dag, generööööööst...

Kram

2009-06-06 @ 22:26:47
URL: http://ninnana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0