Tisdag

Idag har vi haft lite saker på programmet i familjen.
Det började kl 6 i morse med att David åkte till Toyota för att greja lite med bilen. Alltså, han hade fått en tid klockan 6.00!!! Vi hade beställt nya reg.plåtar till den eftersom den främre var helt bucklig (ngn hade tydligen backat in med en dragkrok i den) och den bakre var helt repig (frenetisk biltvättare?). Och köper man en snygg bil vill man ju att även detaljerna är "på topp". Så nu har vi nya fina plåtar! Det var den enkla delen av besöket. Den lite större problemet är att vi kommit på att blien är väldigt låg bak. Väldigt låg. När vi kör över fartgupp händer det att dragkroken går i backen. Det låter inte så trevligt o man får hjärtat i halsgropen. Dessutom ser det ut som att däcken ska skrapa emot skärmarna/hjulhusen (vad heter det??) närsomhelst. Så nu fick servicekillarna kolla på detta.
Vi hade hoppats på att det skulle visa sig vara ngt som var sönder, så att det lagades gratis på nybilsgarantin. Men nädå. De kunde konstatera att någon bytt fjädringen bak och sänkt bakpartiet på bilen (varför vill man det??). Dvs det skulle kosta oss närmare 10 000 att höja den igen. Men de sa också att de tyckte den var väldigt låg...
Så idag har David haft ett antal tel.samtal med säljaren i Jönköping och servicekillarna där. Säljaren fick tag på förste ägaren och fick veta av henne att hon hade bytt ut fjädrarna bak och därmed sänkt bilen, när den var helt ny. Men, hon hade mindre däck på den. För sen har tydligen ägare nr 2 satt på däck med större fälg, vilket gör att däcken nu är för stora för att ha bilen så låg. (ja alltså, ni kanske märker att jag inte kan det här språket??) Summan av kardemumman är i alla fall att ägare 1 har kvar originalfjädrarna och ska skicka dem till säljaren i Jönköping. Och vi får åka dit och få dem utbytta utan att det ska kosta oss något. Tack för det! David kommer få en dryg dag i Jönköping nästa måndag, ska vara där kl 7 på morgonen och sen behöver de hela dagen att fixa med bilen... Kul värre!

Phu, det börjar redan bli långt det här inlägget....

Ja, i alla fall, när David var klar med bilen fick han snällt åka hem med den igen o sen ta bussen till jobbet. För idag sulle jag göra lite ärenden. Efter att ha lämnat Alexander på dagis så åkte jag o Josefin till Frölunda Torg. Jag behövde snarast lösa in ett presentkort på DUKA eftersom kedjan köpts upp av Cervera. Man kan ju lungt säga att det var väldigt utplockat i den butiken. Men jag var främst intresserad av chateau-glas, och det fanns ju (eftersom det inte är ngt de rear). Det blev två ölglas.


Och så köpte jag några små färgglada skålar i plast från Sagaform också. Detta blev med andra ord en av våra bröllopspresenter, eftersom vi hade kvar presenkortet sen vi gifte oss.

Efter några andra små ärenden åkte vi hem igen och hann precis få i oss lite mellanmål innan det var dags att hämta hem Alexander. I morse när jag lämnade honom fick jag en lapp med hur hans förskolegrupp/avdelning kommer att se ut till hösten. Då gör de en 3-årsgrupp. Det blir säkert jättebra tror jag. Det jag var mest nöjd med var att vi får behålla den pedagog som jag gillar mest. Hon och två andra (varav en också jobbar på Alexanders avdelning idag) kommer att ha denna grupp till hösten. Det känns väldigt skönt för jag gillar henne skarpt.

Nä, nu får jag nog ge mig. Nu måste jag gå ner o dricka lite kaffe innan det är dags o lägga sig, tror att det finns färdigt i köket :)

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Jenny

Jag bara måste säga det igen: skitsnygga skålar!!! Verkligen!!!! (Varför använder man ordet "skit" i samma mening som något positivt...??)

2009-06-10 @ 08:23:45
Postat av: Linda

Skönt att det ordnar sig med bilen!

Men jobbigt att det blir lite meckigt för er (David)att få det fixat!

Ska han "göra" Jönköping då hela den dagen!? ; )

Postat av: David

Skall försöka få till det så att jag kan sitta i teliabutiken och jobba så slipper jag vara ledig haha..

2009-06-10 @ 15:49:59
Postat av: Caroline

VA? Ska du det? Tur att man har en blogg så man får reda på något i den här familjen ;)

2009-06-10 @ 16:20:06
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: Helén

Hej hopp, vad kostar det att skaffa nya registreringsplåtar?

2009-06-10 @ 16:33:24
Postat av: Caroline

Det kostade 60 kr/styck. Sen kostade det ju lite på toyota att sätta dit dem, men man kan ju göra det själv också.

2009-06-10 @ 22:03:11
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: Helén

oj, det var ju billigt! det är sånt jag inte har en aning om vad det kostar, någon skulle lika gärna kunna säga tusen och jag trott på det.. förresten, var beställer man det?

2009-06-11 @ 19:49:28
Postat av: Caroline

Jag tror att David loggade in på typ vägerket eller transportstyrelsen eller var det var för att beställa. Man måste dock ha e-legitimation och vara den som är registrerad på bilen. :)

2009-06-12 @ 14:32:48
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: Helén

Ja Vägverket lät ju logiskt, ska kolla upp det, tack för infon!

2009-06-12 @ 15:34:30
Postat av: David

https://www21.vv.se/minasidor/logon/logon.aspx?url=https://www21.vv.se/MinaSidor/pages/orderlicenseplate.aspx?epslanguage=sv

2009-06-12 @ 18:45:34
Postat av: Helén

Tack! Transportstyrelsen... har jag nog inte hört talas om innan... ;)

2009-06-12 @ 20:33:29
Postat av: Caroline

Den är någon ny instans. Man betalar fordonsskatten dit oxå.

2009-06-12 @ 21:00:19
Postat av: Helén

skatt? vad är det ;)

2009-06-13 @ 19:35:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0