Alexanders födelsedag

Här kommer då den utlovade rapporten från Alexanders födelsedag. Det tog lite tid för mig att få ihop det här inlägget, blogglusten var inte på topp under veckan, och det ska ju vara kul att blogga. Men nu är den tillbaka, och här kommer Alexanders födelesdag i bilder:

Morgonen började såklart med paket och tårta på sängen. Josefin var (som vanligt) den som väckte hela familjen på morgonen och David gick upp med henne en stund. Jag och Alexander låg kvar o gottade oss lite i sängen innan jag gick ner och hjälpte till att fixa tårta och kaffe och grejor.

Första paketet på väg att öppnas. Det blev ganska många paket från mig och David, så det tog en liten stund att packa upp alla. Alexander försökte dock ge några till Josefin också (gullungen), men vi förklarade att idag var det bara han som får paket!


Ah, det var ett paraply med Blixten på. Kanonsnyggt enligt Alexander :) Nu väntar vi bara på regnet...


Paus i paketöppnandet. Dags att käka tårta. Det blev dock bara ett par tuggor, sen lockade presenterna igen :)


När alla presenter var öppnade var det hög tid att testköra. Tåget stod högst i kurs, men Cars-bilarna var också poppis.


Senare på förmiddagen var det dags att göra tårtan. Jag hade bakat 3 rulltårtsbottnar dagen innan, och nu var det dags för själva monteringen. Mellan bottnarna hade vi geishafluff på ett lager och vaniljgrädde med hallon på det andra. Och så grädde och lite dekoration runt om. Alexander hjälpte givetvis till att dekorera.


Och såhär blev resultatet! Smakade väldigt bra om jag får säga det själv. ;)
Innan vi högg in på tårtan var det dock mat som serverades. Vi bjöd på kalops med sedvanliga tillbehör. Gott med lite husmanskost tycker jag, och praktiskt när man ska laga mat till många. Kalops sköter ju sig självt lixom. Och kan lagas dagen innan! Mycket praktiskt.


Innan vi kunde börja äta tårtan skulle ju dock ljusen blåsas ut. Det gick galant! 

Alexander fick jättemånga fina presenter av alla sina gäster. Och han gillar dem jättemycket. Pussel, tält, spel, bilar, båt och tunnel till Brio-tågbanan, skördetröska till Duplot, CD-skivor, kaffesked och bakelsgaffel i silver (att samla på) mm. mm. Faddarna kom bla med en kokbok samt förkläde och måttsats, nu ska här bakas minsann!


I full färd med att öppna paketet från Felix.


Och här kan man skymta vad som låg i. Duplo och ett Bamsespel! Kanon!


"Kolla vilken fin tunnel jag har fått till tågbanan!" Synd bara att inte hela kom med på bilden...


...men här kan man se hela tunneln. Och Felix som spanar in båten som också är till tågbanan.


Här provspelar killarna ett av spelen som Alexander fick! Lina läser regelverket och ser till att allt går rätt till. Vilket inte är det lättaste när man spelar med Alexander, han sätter sina egna regler kan man säga... :)


Som avslutning fick alla gästerna varsin godispåse, precis som Alexander hade bestämt. Felix och Alexander sitter i soffan och tuggar Kinderägg och annan choklad för glatta livet.

Nu har det gått en vecka och Alexander har redan börjat prata om att han vill fylla år igen :) Jag antar att det kan tolkas som ett gott betyg och att han var nöjd med sin dag!

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Jenny

Äntligen fick jag då se tårtan!!! Den blev ju JÄTTEFIN!!!

2009-03-22 @ 19:38:27
Postat av: Linda

Verkligen superfin tårta!!!

Lät gott med geichafluff!?

Postat av: Caroline

Geishafluff var gott, men sött! Så jag tycker nog att det låter godare än vad det var, men det funkade fint i alla fall. Jag hade hoppats att geishans goda "krisp" skulle kommit fram bättre.

2009-03-22 @ 21:41:08
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: David

Bästa godistårtan jag ätit! Jag skall ha en likadan när jag fyller 30! ;)

2009-03-24 @ 16:37:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0