Det blev blommor :)

Sådär ja, då var det söndag kväll igen. Vekans ångest-kväll. Dock inte så farligt nu när man är föräldraledig, men när man jobbar... oha, det är tufft.
Idag har ju David som sagt jobbat. Vi har sysselsatt oss rätt bra här hemma ändå tycker jag. Först gick vi in o lekte lite med grannen. Eller vi och vi. Alexander lekte med kompisen och vi morsor drack kaffe, precis som det ska va. Josefin mutades som vanligt med majskrokar, världens bästa uppfinning efter smörgåsrånet! Vid lunchtid gick vi hem igen för att ta emot mina föräldrar som var påväg hit. Sen var de här några timmar. Alexander lekte med morfar, de körde tågbana i hans rum och var sedan ute och körde traktor. När de hade åkt hem tog Alexander en liten tur med sin cykel, dock inte så långt, och inte åt det hållet jag tyckte. Men han var väldigt söt i sin hjälm med "Nemo"-fiskar på (dvs clownfiskar) :) Tyvärr lyckades jag inte komma på att ta en bild på detta.

När David kom hem från jobbet vid fyratiden stack jag ut direkt. Jag passade på att åka till Plantagen och köpa lite blommor till utsidan. Liite osmart är det ju att åka en söndag eftermiddag, en timme före stägning, till ett gardencenter. Inte för att det var risk för kö direkt (det var rätt öde), utan för att det är tomt på blommor!!!! Men jag lyckades få ihop det tillslut tror jag, jag köpte penséer till våra krukor på framsidan, och lite påskliljor också.

Jag köpte även något annat som jag saknar. När vi flyttade in i huset i Floda köpte vi en rödavinbärsbuske och hade i trädgården där. Den gav ju inte så mkt utdelning första åren, men vår sista sommar blev det riktigt mycket på den, vilket jag också bloggade om då.

Här har vi inte så mkt till trädgård, mest "allmän" gräsmatta (eftersom vi inte har staket mellan tomterna). Så jag har funderat på var vi skulle kunna sätta en vinbärsbuske. Nu har jag kommit på en plats tror jag, ska gå ut o inspektera någon dag och se om det funkar. Visst, det kommer vara massa barn som springer i närheten o leker, men vi får väl fixa ett finfint litet staket runt för att skydda den :) Sen tänker jag mig att om några år, när den bär ordentligt med frukt (förhoppningsvis) så att det räcker till någon god gele eller saft eller så, då har barnen blivit så stora att de fattar att man inte får stå o mumsa i sig utan att fråga om lov först. (Denna, som jag gjorde av vår förra skörd blev kanon!) Och om min terori inte funkar så har vi ju inte direkt förlorat något på det, utan snarare fått några glada barn som fyllt sina magar med vitaminer! Om busken ens kommer att överleva... Vi får se :)

I morgon får vi besök av Lina och Felix som kommer hit och leker. Jag fick ett sms tidigare ikväll med förfrågan om vi ville ha besök i morgon. Klart vi vill!! Så vi får se om det blir möjlighet att plantera ute i morgon, jag kanske inte hinner med det.

Dags att surfa vidare. God kväll på er!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0