Tisdag

Har massa saker i huvudet jag hade tänkt att blogga om,men nu känns dem som bortblåsta...

Jag gör ett försök i alla fall. Idag har det varit riktigt gott väder ute, inte helt klar vårsol, men den har tittat fram mellan varven. I alla fall inte så kallt o blåsigt som igår.

Idag när vi gick till dagis pratade Alexander om att han ville vara ute och leka och köra bilar och cykel. Jag funderade lite på om det verkligen stämde. Han är ju inte den som varit ute frivilligt på dagis senaste månaderna. Men nu ville han verkligen. Vad händer då? Jo, givetvis är hela högen inne och ska vara inne o hålla på med olika expriment i smågrupper. Pedagogiskt o fint... men så typiskt!! :) Alexander skulle vara med på "vattenstationen" och "lära känna" vatten. Han hade vägrat fick jag rapport om vid hämtingen senare på dagen. Han ville inte leka med vatten, dagisfröken (jaja, förskolepedagogen då då.. fast hon är "bara" barnskötare...) fick det nästan att låta som om att han var rädd för vattnet... Konstigt sa jag, för hemma älskar han vatten och att bada och leka i vattnet och allt vad det är. Men han kanske bara ville vara ute och cykla istället?


Väl hemma igen röjde jag lite med det dagliga. När jag vek tvätt tyckte jag helt plötsligt att det rörde sig i ögonvrån. Joho då, vad kom krypandes där i tvätthon om inte en gosig liten spindel! Det vara bara att hämta ett glas i köket och kapsla in den lilla skönheten, och sen fick David den i present när han kom hem från jobbet. Jag hoppas han har dödat den nu, för jag vill inte behöva kolla på den i morgon igen varje gång jag har ärende i tävttstugan!
Någon kanske kommer ihåg att jag kapslat in spindlar i glas förut?

Efter lunch tog jag en liten promenad i området för att kolla på staket och samtidigt få Josefin att somna. Vi hade litet möte med grannen i helgen inför vårt kommande altanbygge på baksidan, och vi behöver staketinspiration. Men man kan ju säga som så, att det finns inte många snygga altaner häromkring. Efter sen stund sov Josefin och då gick jag hem o planterade blommorna (som köptes i går kväll)  i våra lådor på framsidan. Det blev väldigt fint om jag får säga det själv :)

Nu ikväll har jag varit på årsmöte här i vår samfällighetsförening. Det blir ju alltid lite diskussioner. Ikväll var det mest bilkörning i området som diskuterades. Vi har haft ett litet fartgupp precis utanför oss ett tag nu (på prov) och det har funkat jättebra. Det blir det inte så hög fart då. Men i resten av området kör ju folk som idioter. Man bara väntar på dagen då det ska komma ett barn ivägen. Det kom upp förslag om att sätta bommar vid infartena till området, för att minimera biltrafiken här inne. Tyvärr var det inte så många som var för det. Och styrelsen sa direkt blankt nej till att ens ta i "ärendet" en gång till. Det hade tydligen varit uppe för några år sedan och de hade lagt sååå mkt jobb på att ta fram kostnadsförslag o annat och sen blev det nerröstat. Så det kändes som att det spelade ingen roll vad vi andra tyckte, för styrelsen tänkte ändå inte jobba för bommar.
Vid en handuppräckning senare under diskussionen visade det sig iofs att vi inte var majoritet som var för dem heller - konstigt tycker jag. Så j-la jobbigt är det väl inte att gå ur bilen o öppna en bom för att köra in de få gånger man verkligen behöver det!. Oj, vad långt det blev här nu, men jag blir så frustrerad.Denna har ni sett förr, men idag sken solen så fint,
och den har fått lite extra utsmyckning i form av en fågelholk :)Tre sådana här planterade jag idag!
Blir nog fint sen när det växer till sig.Som sagt, mot vårt beige hus behövs färg!

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Linda

Hejsan!

Det bor för många GAMLA uvar kvar här i området om jag får säga min egen personliga åsikt... Och oftast är det ju dom som går på mötena också och därav blir ju deras röster fler än våra=barnfamiljernas. Men det här med bommar har varit på tal sedan vi flyttade in och det har röstats fram o tillbaka men det har alltid slutat med att det blir ett nej. ( Vi har bott här i 6 år!!!) Men jag tycker att vi kan sätta upp blommor i en blomsterback så att genomfarten förhindras rakt igenom! Det är bara det att någon måste ta hand om blommorna i den sen... Men om vi hjälps åt att ta hand om den så skulle det väl funka? Ska höra med P om hur man skulle gå tillväga...

Postat av: David

Hah! Vattenkannan och fågelhålken var ju riktigt häftiga! :D

2009-04-01 @ 14:33:43
Postat av: Helén

När vi satte blomlådor som farthinder på vår gata så var vi tvungna att ha tillstånd från kommunen, de var o mätte upp precis var lådorna skulle stå. Sen fick vi beställa lådorna (från kommunen, typ deras dagverksamhet för lätt handikappade som tillverkade dem, det finns standardmått för det) tror de kostade ca 800 kr/styck.

2009-04-01 @ 18:07:55
Postat av: Caroline

Ja, det var många gubbar på det mötet... Vi får väl se vad vi kan hitta på för hinder. Något hade ju varit bra!

2009-04-01 @ 20:04:05
URL: http://ninnana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0