Vår som blev vinter

Ja, vädrets makter har inte varit med oss idag. Igår hade vi underbart vårväder, men idag är det vinterblask igen. Suck å stön!

Här kommer i alla fall en liten rapport från igår och idag. Vi börjar helt logiskt med onsdagen:

Jag hade som sagt en tid på BVC med Josefin klockan halv 12, dvs, mitt på dagen. Jag hann inte göra annat än att sörja krossade grisar (se inlägg nedan) på förmiddagen. Besöket på BVC gick galant. Josefin har ätit jättebra de senaste två veckorna så hade hon inte gått upp ordentligt i vikt nu så hade jag nästan börjat undra om det var fel på vågen. Men jodå, +450 gram. Kan jämföras med +100 gram de två veckorna som var dessförinnan. Men då hade hon å andra sidan 2 slängar av magsjuka och minimal aptit.  Så nu pekade kurvan i rätt riktning för att även BVC-sköterskan skulle vara nöjd och vi behöver inte gå dit igen förren om 2 månader då det är dags för läkarkontroll vid 10 månader!
Aktuell vikt är nu 7830 gram. Längd 71 cm.

När vi var klara på BVC var Josefin sååå trött. Hon somnade omedelbums i vagnen på väg hem och jag kunde njuta av att äta lunch när hon stod utanför och sov. Efter min (ganska så snabba) lunch fick jag med mig grannen på promenad. Vi var ute i en dryg timme i det underbara soliga vårvädret. Sen kunde jag gå direkt till dagis och hämta Alexander. Josefin, som hade sovit gott hela tiden, vaknade såklart så fort som jag stannade vagnen utanför dörren. Varför kan hon aldrig sova när jag hämtar honom??

Eftermiddagen löpte väl på så som de brukar. Jag hade dok noll inspiration till  middagsmat så när David kom hem från jobbet stod jag här i köket och var inte sugen på nått och hade ingen mat klar! Jaja, sånt händer. Dessutom skulle jag ju iväg o handla mat till Alexanders kalas, så middagen borde ju verkligen stått på bordet så jag kunde åka direkt när vi ätit klart.
Men nu stuvade vi om lite, David beodrade mig att åka o handla o han fixade resten här hemma, dvs mat till barnen och sedan nattning. När jag kom ut på gården stannade jag till o pratade lite med grannarna. Och vips hade jag fått med mig shoppingsällskap. Grannen behövde också handla mat. Så vi var på Coop ihop :) Det tar ju lite tid när man ska diskutera var och varannan matartikel man lägger i vagnen, vi utbytte så att säga matlagningserfarenhet samtidigt som vi shoppade. Då går det inte i raketfart direkt. Jag var väl hemma si sådär 3 timmar senare, haha... Då fick jag fixa middag till mig och David. Men det var väldigt kul att handla mat på det sättet.

Idag har vi varit hos min jobbarkompis och fikat och pratat massor. Vi hann med en promenad också i snön. Det hade precis börjat snöa (lite lätt, som vi tyckte) när vi kom ut. Efter en dryg halvtimmes promenad kunde vi dock konstatera att våra barnvagnar var helt vita och vi borde ju satt på regnskydd från början. Men nu var skadan redan skedd, så att säga. Det var fram med stora snöborsten när vi kom till bilen och sen var det problemet ur världen.

Annars har det nog inte hänt så mycket mer spännande idag. I morgon får vi se om snön ligger kvar eller om det bara är blask. Jag vet inte vilket jag hoppas mest på.
Snö kvar = vi kan göra snögubbe som Alexander tjatar om (fast jag vet inte om han menar att han vill egentligen, för snö är inte hans favorit... helst ska man inte vara ute över huvud taget när det är vinter och kallare än 20 grader, typ...)
Blask = våren är ett steg närmare att komma tillbaka.

God natt!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0