Glimtar från veckan som gick

Eftersom jag (åter igen) varit lite dålig på att blogga under veckan, så kommer här några bilder med lite glimtar om vad som hänt sen sist.


Josefin har börjat använda sin nya vagn mer och mer. Känns så skönt att slippa släpa runt på vår stora "pansarvagn" överallt, speciellt i bilen :) Så om någon månad eller två säljer vi vår Brio kombi, någon som är intresserad av en topenfräsch barnvagn? ;)


I tisdags åkte jag och barnen hem till hela famlijen Stenman för att beskåda nytillskottet Tuva. Hon var såklart en underbar liten sötnos, endast 3 dygn gammal. Storebror Felix var mycket stolt! Vi stannade några timmar så att killarna kunde leka lite och fick dessutom smarrig middag. På vägen hem hämtade vi David på jobbet eftersom han hade passat på att jobba över.


Tuva sov sig igenom i princip hela vårt besök. Hur hon lyckades är en gåta för mig. Hon låg här i sin lift, mitt i köket och mitt bland middagsslammer och icke stillsam och tyst lek från två vilda 3-åringar :)


I torsdags blev det riktigt gott väder på eftermiddagen. David hade monterat våra nya möbler till altanen och på kvällen kunde vi inviga dem genom att äta smarrig lax i paket.
I laxpaketen stoppade jag ner dill, rödlök, salt och peppar, citrontimjan och smör (ja och så själva laxen då!) Det blev kanongott.


Jag klämmer in en liten bild på mina kryddväxter här också (som jag har berättat om tidigare). Nu står de på gräset, men sen ska det bli sten under dem istället.


Josefin har börjat tycka att hon minsann kan själv. Det är inte kul att bli matad längre. Ett par skedar går bra, sen ska hon vara med o hålla i skeden (i bästa fall) eller gräva i tallrik och haklapp. Ibland spottar hon ut allt och sen sitter hon där o pillar med händerna i hakklappen och ska äta maten själv... Häromdagen fick hon minsann ta o äta sin korv stroganoff (en av få maträtter jag lagar som hon äter) själv efter en stund. Det golvet var inte rent efter den måltiden kan jag säga...


Igår, lördag, åkte vi som sagt till Jönköping då. Här är den långa "Göteborgsbacken" som är sista biten in mot stan. Det var lite nostalgi att åka här igen. Nu börjar det bli många år sedan jag bodde i Jönköping (pluggade där 98-01). I den här backen åkte jag, men framför allt David, många gånger. Vi sågs ju bara på helgerna dessa tre år eftersom han bodde kvar i Göteborg. Och oftast var det David som kom till mig på veckosluten.
Rakt fram på bilden kan man se något "vitt" bakom träden. Det är Råslätt. Där i betongdjungeln bodde jag. Det är Jönköpings Bergsjön/Angered/Biskopsgården typ. Dvs "halvkul" område, men kanonfina rymliga lägenheter. Det var svårt att få bostad centralt och jag orkade inte bry mig så mkt för tre ynka år. Det var kanon att bo där.

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

Tjusig vagn! Känner igen det där med maten, E äter allra helst från golvet innan man hunnit få bort resterna därifrån, gott värre- not...

2009-05-24 @ 23:09:37
Postat av: Anonym

Förresten, hur tycker du selen fungerar? 08:an är ju annorlunda och jag vill ju också ha en Race snart...

2009-05-25 @ 22:55:24
Postat av: Caroline

Jag har ite så mkt att jämföra med nr det gäller selen, för Alexander använde ju aldrig det varken i kombin eller racen. Han satt still :)

Men den funkar väl "sådär". Lite meckig att få den att sitta bra och hon ställer ju sig upp även om hon sitter fast... så ramla överbord kan hon ju göra ändå. Hon är ju såpas "fri" i den. På både gott o ont...

2009-05-27 @ 09:48:49
URL: http://ninnana.blogg.se/
Postat av: Nils

Oj, Jönköping :)

Kul!

2009-05-31 @ 17:00:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0