Josefin 10 månader

Tiden rusar! Hallå, hon är snart 1 år! Jag hinner inte med. Men i alla fall, så är det, och idag blir Josefin 10 månader gammal.

I måndags var vi på BVC. Det var läkarkontroll och allt verkade vara till belåtenhet denna gången också. Just de gånger man är där och det är en läkare med så är allt väldigt forcerat. Bara det mest nödvändiga ventileras och läkaren böjer och klämmer lite på ben och armar, kollar rygg och huvud och allt vad det är. Och så frågade han om hon kan använda pincettgreppet och om hon klappar händer etc. Ja ja sa jag... :) De frågar alltid massa saker man inte har koll på, men just pincettgreppet vet jag att hon fixar, för hon äter majskorn väldigt snyggt ;)
Aktuell vikt är 8460 g och längd 75,5 cm. Sen "kastas" man nästan ut ur rummet så att nästa barn kan få komma in till farbror doktorn. Väldigt tight tidsbokning vid dessa tillfällen.

Andra fina färdigheter Josefin har är: 
- kryper med raketfart
- ställer sig upp mot allt hon kommer åt, tex vilt främmande människor (ex andra föräldrar man springer på i tamburen på dagis)
- Går längs möbler och ska pilla på allt
- stoppar varenda litet damkorn i munnen
- öppna dörrarna på vår skänk i köket och ta fram glöggmuggar o slå mot varandra.

Favoritplats: Skohyllan i hallen där man kan sitta och tugga på skor (ofast sina egna, som tur är, de är renast!)
Favoritpryl: Fjärrkontrollen. Hon brås på sin mor och verkar vara på god väg att skaffa sig ett lika härligt kontrollbehov som som jag har ;) Alexander blir vansinning när hon lyckas byta kanal när han kollar på Bollibompa. 
Gott att tugga på: Majskrokar, smörgårsrån med smör på, kokt pasta, strumpor (snälla, kan någon uppfinna ett par sockar som barn inte kan dra av sig. Å vad jag älskar strumpbyxor, men det kan hon ju inte ha jämt!)
Lyckligaste stunden på dagen: När pappa kommer hem från jobbet och man kan krypa (raketfart var ordet!) ut i hallen och få en go kram!
Antal tänder: 4 uppe och 4 nere = 8 st (några inte helt uppe än)
Antal sovtillfällen per dag: Två. Hon har någon ny trevlig rutin som gör att hon sover i det närmaste två timmar på förmiddagen (ca 10-12). Hoppas den håller länge :) Någon halvtimme på eftermiddagen vid 15-tiden brukar det bli också. 
 
Ja,  det var tiomånadersrapporten. Dagen har inte firats det minsta. Vi väntar två månader till, och ställer till med kalas då!

Här kan man även få en liten tillbakablick på hur Alexanders 10-månadersdag var :)

Lämna gärna en komentar!
Postat av: David

Vilken bra bild! Den pryder numera min vägg med övriga bilder på barnen här på jobbet :)

2009-05-14 @ 09:50:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0