Kära dagbok...

God kväll!
Tänkte ta o skriva lite dagbok här och samtidigt berätta om vad vi haft för oss den senaste tiden. Jag har varit lite off här på bloggen känner jag. Det beror till största delen på att jag lagt min "datortid" på att lägga upp massa auktioner på Tradera. Jag håller på och säljer av lite av varje som jag hittar här hemma och som inte behövs mer. Jag älskar att göra mig av med saker! Mycket slängs, men jag är ju såklart glad om det kan komma till användning igen hos någon annan. Barnkläder och andra prylar...

Men som sagt, senaste dagarna var det ja...
Lördag
Altanbygge (visste ni redan). Pappa var här i vanlig ordning på förmiddagen och det sattes igång att bygga på direkten. Min mamma kom efter ett par timmar och lekte lite med barnen och grejade här.
När bygget avslutades för dagen åt vi middag tillsammans som gulliga mamma hade haft med sig. Helstekt fläskkarré och potatis o sås. Klassiker! Och så himla gott. Till efterrätt blev det en väldigt mumsig nöt- och chokladtårta. Den hade mamma gjort för att vi skulle ha ätit den i påskas, men som ni kanske minns så präglades vår påsk av magsjuka och absolut inget sug på chokladtårta. Men nu åkte den ur frysen och in i våra munnar. Mycket smaskigt!

Söndag
Tro det eller ej, men vi pausade altenprojektet och hade en ledig dag! Det känndes som att det är lite stiltje nu innan vi får markis, belysning och det andra på plats.
Efter lunch åkte vi till Liseberg. Alexander har pratat om det i några veckor nu att han ville dit. "Jag älskar karusell, mamma" brukar han säga :) Han kan sitta och titta på Lisebergs annonser (broschyrer, tidningsannonser etc) i evigheter och prata om att åka tåg och karusell :) I söndags var det ju desutom trädgårdsmarknad, så jag och mamma (som också kom dit och gick runt med oss) koncentrerade oss främst på blommor, medans Alexander och David åkte div farkoster. Barnbåtarna, Sagoslottet, Farfars bilar...
Inköp på marknaden blev två pelargoner (som jag har planterat i zinkbaljan utanför vår dörr) och ett par "crocs" till Alexander (så nu har hela familjen lika fula skor).

Måndag
En lugn hemmadag. Goa farmor och farfar kom förbi efter lunch och hämtade Alexander, de ville "låna" honom på eftermiddagen, och det fick de ju så gärna :) Med sig hade de massa fina kläder som de hade köpt till banrnen. Shorts och t-shirts och annat fint som blir kanon nu till sommaren. Tack!
Jag och Josefin var en sväng på BVC, annars hände inte så mkt.

Tisdag
Dag ett med rejält husröj! Jag tog tag i vårt hem och startade projekt "få-ordning-på-torpet". Här har en tendens att samlas såååååå myckte saker överallt! Tycker att vi plockar och plockar hela tiden, men ändå så dräller det! Nu hade jag i alla fall en anledning att börja rensa upp. I morgon torsdag kommer en mäklare hit och ska värdera huset, så då är det ju trevligt om det ser någorlunda ut. Man vill ju göra ett gott intryck ;) Och nej, vi ska inte flytta... haha, det hade ju varit kanon! Nä, vi ska bara fixa lite med våra lån, så banken vill värdera huset. 

Onsdag
Idag har jag haft dag två med husröj. Och än är jag inte klar, men det finns lite tid i morgon förmiddag också. Jag har massa energi just nu och bara vill få ordning på saker, jag har gått här i ett år nu och tittat på vissa (nedprioriterade) skrymslen och vrår. Det ser för jäkligt ut på sina håll, och nu vill jag få ordning. Det finns bra ett liiiiiitet "problem". Jag är hemma för att ta hand om barn, inte för att starta "stora" projekt hemma. Man blir avbruten hela tiden! Men nån dag så... då kanske hela familjens skor kommer upp på skohyllor i klädkammaren istället för att ligga i flyttkartonger. Eller så kanske det blir ordning i vår bokhylla uppe vid vår "arbetshörna". Eller så kanske inredningen (alla hyllplan är inte på plats) i våra skåp i tvättstugan blir klar... Vi får se...

God afton!


Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0