Helgen går mot sitt slut.

Vi har hafr fullt upp hela helgen här.
Igår var vi i Sätila och firade Felix som har fyllt 4 år. Det var bankalas med lagom många barn känns det som. Barnen bjöds på tacos och vi vuxna fick smarrig smörgåstårta :) Efter maten var det skattjakt ute i skogen bakom huset. Felix tog täten och de andra barnen hängde efter så gott det gick. Terrängen var inte helt lättforcerad för en 16-månaders tjej i "full mundering". Efter några ledtrådar kom barnen fram till fårhuset (där det för övrigt flyttat in 4 får precis i dagarna!!). I fårhuset fanns ett fiskespö. Detta skulle sen användas när vi kom in igen. Efter tårta och glass var det nämligen dags för fiskdamm, som ju måste finnas på varje barnkalas :) Alla barnen fick en påse med godis, väl anpasst efter ålder. Efter ca 3 timmar var alla nöjda och glada och vi började dra oss hemåt. Båda barnen somnade ju såklart i bilen.

När vi kom hem blev jag "invinkad" av grannen som undrade om jag inte skulle hänga med till IKEA. Det lät ju väldigt trevligt, så vi tog oss en tur. Jag behövde fylla på förrådet med blockljus. Så det passade bra att komma iväg dit. På kvällen lagade jag en väldigt god risotto till middagen. Den blev mycket lyckad om jag får säga det själv. :) Recept här.

Sen firades det ju Haloween igår också. Inte i vårt hushåll dock, jag har ju redan skrivit vad jag tycker om det... Vi fick väl stå ut med lite spring på dörren, efter en stund kom jag på den strålande idéen om att ta ut batteriet ut ringklockan. Så slapp vi iaf höra den. (Och barnen kunde få sova). Jag kan känna att sätter man en pumpa ute som lyser så får man vara med på noterna och ta emot tiggande barn. Själva har vi inte haft en pumpa i sikte utanför vår dörr, vilket innebär att vi inte firar denna tradition/högtid (eller vad man ska kalla det). Jag hoppas att alla föräldrar som låter sina barn springa o tigga informerar barnen om att alla inte firar Halloween och därför inte heller öppnar. Man kan inte förutsätta att alla är med, detta är en aldeles för "ny" tradition för att alla ska ha hakat på den. För mig är det en "fluga" som jag trodde var på väg bort.. men det verkar vara några år kvar tills den (förhoppningsvis) är utplånad. Meeeeeen nu ska jag sluta älta detta. De som vill fira Halloween får jättegärna göra det, bara jag slipper att vara med. ;) Klart slut! :)

Idag har det varit fullt ös. Vi fick ny kyl och frys i fredags, och dessa 2 skåp har stått i hallen sen dess. Så i förmiddags var det operation vitvarubyte som stod på schemat. Jag måste ju säga att det gick smidigare än väntat, maten fick stu ute i ett par timmar under tiden som vi fixade med skåpen och fick upp lite kyla i dem. Kändes lite knasigt att springa ut på altanen och gräva efter mat i massa påsar när det var dax att slänga ihop något till lunch. Men det fick gå. Våra nya skåp är i själva verket lite begagnade och har stått hemma hos Davids föräldrar i ett par år, men eftersom de nu bestämde sig för att byta till en annan lösning så fick vi dessa! TACK så jättemycket!!! PÅ utsidan ser det inte sådär väääldigt annorlunda ut, men funktionen är ju 1000 gånger bättre. Äntligen har vi en frostfri frys och ett kylskåp med ordentlig cirkulation och snygg inredning. Vår gamla kyl och frys är inte så himla gamla de heller, men de är för "basic". Så de ska säljas omedelbums. Någon som behöver?? Kom å köp bara! (Vi har även vinterdäck till salu om någon vill ha det, väldigt fräscha, endast körda en vinter)

Vid 13-tiden åkte David hemifrån för att gå på fotboll. Andra matchen den här veckan. Jag förstår inte tjusningen riktigt... men det är ju jag det. Själv fick jag ju förmånen att umgås med mina små raringar, och det är mycket trevligare :) Vi gick ut en sväng på liten promenad och strandade vid en lekplats en stund. Vips ringde min kära mor och hade tråkigt, så hon kom förbi och åt middag med oss.

I morgon börjar inskolningen. Det ska bli väldigt spännande. Jag är ledig tis- och torsdag förmiddag samt på fredag för att kunna vara med lite på dagis jag också. Det ska bli kul att se vad Josefin tycker om allt. Alexander går upp på nästan heltid from i morgon också, så att han vänjer sig vid lite längre dagar igen.

Nä, dags att sova. Nu blev det långt och tradigt inlägg igen, jag får bli bättre på att fota, det har varit lite dålig aktivitet med kameran. Men jag kan bjuda på en bild från igår, som David tog med mobilen när vi var i Sätila. Tyvärr fångade han inte Alexander med kameran denna gång.


Josefin i höstlöv :)
I bakgrunden ser man huset där Felix o hela familjen bor (det vita till höger), i det röda huset till vänster kommer det snart hända något kuligt. Jag kommer att återkomma till det här på bloggen!

EDIT 1 dygn senare: Jag har nu fått veta att det där vita huset inte alls är där dom bor, det är ju FÅRHUSET!!! Haha, sån koll på läget hade jag. Men det kändes så rätt på nått sätt... Jaja, det ännu större vita huset ligger ännu längre bort till höger och en bra bit utanför bild :) Sorry, det var ju inte meningen att flytta in hela familjen till fåren :)) Men i det röda huset händer det iaf snart grejer, det är jag säker på, och om jag inte är helt fel ute så är det precis under de fönster som man ser här på bilden. (För det röda huset är rätt så gigantiskt, även om det inte syns här)


Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

Ha ha, kom ni också på det där med batteriet ;D så har vi med gjort. Dock var det någon som knackade istället, de hörde oss säkert men jag vill inte heller öppna. Undrar om färäldrarna verkligen firar Halloween så som man gör i USA eller om de kör lightvarianten o bara låter barnen gå o knacka dörr.

2009-11-01 @ 23:34:04
Postat av: Linda

Lycka till med inskolningen! Hoppas hon kommer trivas på dagis : )

2009-11-02 @ 10:18:39
Postat av: Linan

Hej och tack för presenten, vi har byggt lego hela helgen.. Det är fantastiskt mysigt med våra fina får, men vi har ändå valt att bo kvar i vårt varma ombonade hus - det vita huset på bilden är fårhuset! Kramar!

2009-11-02 @ 22:21:12
Postat av: Caroline

Hahaha, alltså, jag tänkte att undra om det är fårhuset, men så tyckte jag att det såg för stort ut... Så då tänkte jag att fårhuset gömmer sig nog där bakom gräset någonstans :) Men så var det inte då nä... jag var nästan hundra på att det där var ert sovrumsfönster... Jag ber om ursäkt att jag flyttade på er :) Kul att legot är uppskattat! Kramkram

2009-11-02 @ 22:31:17
Postat av: Anonym

Hoppas inskolningen går bra. Nu sitter jag o skriver på min nya iPhone! Riktigt cool faktiskt, maken påstår att den är ett måste i mitt kommande yrkesliv.. Så jag kan maila o näta o ringa o allt vad jag kan behöva var jag än befinner mig. Shit, jag håller på att bli moderniserad, tur att jag kan gå ut till fåren o komma tillbaka till landet igen...

2009-11-05 @ 22:21:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0