Inskolning o massa annat

Det verkar som att jag har satt en ny rutin i mitt bloggande här, dvs en rapport per vecka. Jag känner mig inte helt nöjd med den lösningen, men just nu är inspirationen och orken inte bättre än så...

Så här kommer då en rapport från veckan som gått. Till vardags har den mest präglats av Josefins inskolning. Den går sakta men säkert framåt utan några som helst hinder. Den pedagogiska modellen som förskolorna här jobbar efter har en något märklig syn på inskolning, men vi har inte så mkt att säga till om utan såhär ska det vara verkar det som Så ända sedan förrra måndagen har hon bara varit där 1 timma om dagen, och det ska hon vara i morgon och på onsdag också. Och sen de sista två dagarna ska hon få vara med lite mer och till och med få äta lunch! (Tjoho!) Men det är först nästa måndag som hon ska få känna på en hel dag, dvs samma dag som det är "skarpt läge" och vi är på jobbet båda två jag och David. Men det kommer att gå så bra sååååå, säger alla... Och det gör det säkert!


Josefin i full action på dagis. (David har fotat med mobilen så bilderna är "sådär" bra)


I fredags hade jag min första lediga fredag (from nu har jag gått ner i arbetstid igen och är ledig varannan fredag). Detta firade jag genom att besöka självaste paradiset, eller ja, näst intill i alla fall. Jag pratar om GeKås i Ullared ;) Just i fredags var det dock inte helt paradislikt, det var otroooligt mycket folk och jag hade megatung huvudvärk under stor del av besöket :( Dessutom blev det så lite pengar kvar på kontot efteråt.... konstigt... Men annas var det just så underbart som det bara kan vara på GeKås. :D Och barnens julklappar är klara. Väldigt perfekt!

I lördags tog vi oss en tur till Kungälv hela familjen. Vi hade ett par ärenden "på stan". Äntligen fick vi köpt en ram till vårt bröllopsfoto som legat i 1 år och väntat på att bli inramat. Nu ska det bara spikas upp på väggen också. Kanske tar det ett år till innan det blir gjort... skulle inte förvåna mig! ;)
Efter en tur på Maxi åkte vi hem igen o fixade lite. När vi hade ätit middag blev det en spontan glassfest tillsammans med grannarna som råkade gå förbi utanför just när vi skulle äta efterätt. Väldigt trevligt. Alexander kunde leka med sin kompis i ett par timmar och vi vuxna kunde dricka vin :)

Igår var barnen hos mormor och morfar hela dagen. Jag och David var i Sätila och hjälpte till med lite saker (i det röda huset som ni såg en glimat av i förra inlägget). Det var måling av väggar och en bänk samt montering av köksskåp som stod på programmet. Det är en hel del jobb kvar där, men det kommer bli så fint och mysigt när det är klart!


Full rulle. Detta kommer att bli så bra när det är klart! (Och nu är det i
alla fall huset de bor i som man ser i bakgrunden utanför fönstret,
det är jag helt säker på, detta är inte fårhuset!) :D

Nu börjar den här rapporten lida mot sitt slut. Idag har Alexander varit på dagis igen och Josefin har gjort "sin timme". Jag tog mig hem från jobbet id 15-tiden så jag kunde hämta Alexander. Sen gick vi till VC och vaccinerade honom. De började ge vaccin till 3-5-åringar idag, så det var lika bra att ta sig dit. Jag räknade med låång kö (det var drop in), men vi hade bara 7 st framför oss, och det var många "stationer" igång, så det gick rätt snabbt. Perfekt. Nu hoppas jag bara att de beslutar sig för att köra på med barn under 3 år också, så vi kan ta dit lilla snuttan också! Själv får jag sprutan på jobbet om några veckor. David får väl kaske gå till vårdcentralen... verkar inte vara ngt på g på hans jobb (eller så är han lika bortglömd/bortprioriterad/oinformerad nu när han är föräldraledig som jag var när jag var det...).

Nähäpp, dags att hänga tvätt. Guuuud så kul! (hmm...nja tvätten är hängd för några timmar sedan, det här inlägget skrevs lite tidigare ikväll)

Och en liten avslutningbild på sötnosarna:
Dax att sova, god natt!


Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0