Gudagott

Precis så var det, gudagott, igår när vi var på ost- och vinprovning i en butik Berzeliigatan, som heter just Gudagott :)
Vi fick smaka på 9 olika ostar från olika västsvenska gårdar, många gjorda på getmöjlk, någon på fårmjölk och  några på olika sorters komjölk. Till ostarna bjöds vi på 4 olika sorters vin (2 röda, 2 vita). Det var mycket trevligt och fantastiskt gott och spännande att höra Ola berätta om alla ostarna, ders karaktärer och om kvinnan bakom varje ost. För just så var det, alla 9 ostarna var gjorda/framtagna av kvinnor :))

Tyvärr tog jag inga bilder på allt det goda. Kunde inte riktigt med att hala fram kameran mitt i det lilla "intima sällskapet". Men det var fint upplagt på ljusrosa tallrikar med 8 fält/tårtbitar som delades av med vita linjer. En ost i varje tårtbit, förutom i en, där fanns det två :) Till osten fanns små klickar med 2 olika marmelader och en sirap som var goda till. Och på bordet fanns gott bröd. Och vinet såklart, 4 fint uppradade glas med vitt-rött-vitt-rött vin. Vid sidan om låg ett litet protokoll där man kunde skriva egna noteringar om varje ost. Jag noterade så mkt jag kunde om ostar och leverantörer, av en speciell liten anledning, som jag säkerligen kommer att skriva om någon annan gång, lite längre fram....

När vi kom hem igen hade barnen jättekul med Eva, Mikael o Martin. Tack snälla för den fina och goda fördelsedagspresenten!

Nu ska vi ta tag i söndagen här. Alexander är febrig (tror jag) och hostar massor. Jag och Josefin ska försöka ta oss utanför väggarna. Vi får se vad vi hittar på, shopping är ju alltid trevligt, och jag har faktiskt ett "ärende" på Allum, en sak jag lovat att köpa till mig själv, som en liten belöning....

Vi får se vad det blir idag! Ha en skön söndag!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0