Tisdag...

Hej igen...
Får väl ta och avlägga en liten rapport på vad vi gjort senaste dagarna kanske. Så att jag kommer igång här med bloggen igen.

I lördags kväll var vi som sagt på Cabaret Lorenseberg och åt massa god mat samtidigt som vi njöt av bra uppträdande. Det var en julklapp från Davids föräldrar. Menyn får man inte veta förrens man kommer dit, och denna gång bjöds vi på en kall grön ärtsoppa som aptitretare (serverades i en liten glöggmugg). Väldigt god men hade vunnit på att inte vara kylskåpskall. Hade gärna fått vara i alla fall lite ljummen.
Till förrätt var det räkcocktail med avcadocreme och gott bröd. Smakade underbart.
Till varmrätt fick vi kalv av något slag med färskpotatis (stora som vindruvor, fantastiskt söta) och bearnaisseås samt lite sparris. Detta var riktigt gott.
Vill dessert var det en mjölkchokladmousse med passionsfrukt i på något vis. Smarrigt smarrigt.
Barnen var hemma med farmor och farfar, och sov såklart gott när vi kom hem.

I söndags jobbade David. Trist. Men ibland bestämmer man inte själv. Jag och barnen var hemma och passade på att vara ute en del. Det blåste rätt rejält, men inte alls så mkt som det blåste i lördags.
Barnen lekte lite med grannnen och så kom mina föräldrar förbi en stund. När dom var här o hade lite koll på barnen passade jag på att röja lite i trädgården. Jag rensade lite i vår häck. Det låg så mkt löv och skit där. Lite ogräs plockade jag bort också. Nu blev det gensat mycket bättre. Nu måsta jag bara gå ut en dag och rensa på andra sidan också, dvs den delen som syns ut mot gångbanan. Jag gillar inte tanken på att det ser så ovårdat ut där... Vi har bott här i 2 år och jag har aldrig varit där och rensat.
Någon dag ska jag ta och gräva ner allla påskliljorna (som nu står i krukor på framsidan) i jorden framför häcken, så kan de komma upp igen nästa vår :)
Idag har jag köpt lite mer penséer också, som jag egentligen hade tänkt placera i en kruka uppe vid häcken, så att vi ser när vi sitter i vardagsrummet. Men nu hamnade den krukan utanför dörren istället. Den gjorde sig väldigt bra där :)

Annars har jag tänkt att försöka låta bli att köpa för mkt blommor till utsidan nu, men det är ju så svååårt. Jag vill ha allt! Ska försöka hejda mig lite till. Men idag såg jag fantastiskt fina och kraftiga pelargoner på gardencentret som ligger utanför mitt jobb. Jag måste kanske dit på lunchen i morgon ;) Problemet är bara att det är lite mycket nattfrost än...

Nä, jag måste nog sluta prata blommor nu, det finns risk att jag inspirerar mig själv att börja handla en massa, fast jag lovat mig själv att vänta...
Vi får se hur det går med det...

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0