Inte riktigt som vi hade tänkt oss...

Den här julen blev ju inte riktigt rätt... Mina goa föräldrar har legat däckade i magsjuka :(
På julaftons morgon ringde mamma o sa att pappa hade blivit dålig kvällen innan. Så de kunde ju inte komma till oss. Vad gör man när tomten sjukskriver sig? Det bästa av situationen såklart. Jul firade vi ju ändå, dock utan mina föräldrar då som sagt, men Davids föräldrar var ju här såklart. Vi åt o drack glögg och hade det trevligt ihop. Och tomten han kom. Barnens farfar fick rycka in som vikarie! Men så trist att inte alla var med!

Juldagens middag hemma hos mina föräldrar blev ju av förklarliga skäl inställd. Vi var hemma o myste här, tog många timmar innan vi orkade oss ur pyamasar. Det lektes med juklappar och vi fixade lite. På eftermiddagen fick vi oss ett ryck och åkte till Bäckebol. Vi har funderat på en ny dator ett tag, för ett år sedan bytte vi vår stationära där uppe. Och nu införskaffade vi oss en ny bärbar här nere. Min lilla rosa som jag haft i 1,5 år funkar ju, men den är inte någon dator som är speciellt användarvänlig; liten skärm, litet tangentbod, långsam, går inte att göra så mycket annat än att surfa med. Så nu har vi en "normal" laptop igen, med 17"-skärm och mer minne som gör den lite mer lättjobbad :)
Dock sa vi att om vi ska ha en ny dator så ska den inte "drälla" här som våra tidigare bärbara datorer gjort. Så för att tillåta oss att köpa denna pryl tvingade vi oss själva att installera en liten arbetsstation i vardagsrummet.

Som sagt, vi åkte till Bäckebol för att kolla Mediamarkt och Elgiganten på juldagens eftermiddag. Vi var ju inte ensamma direkt... Men det gick att ta sig fram. Det var förmoligen mycket värre tidigare på dagen. Dock var det inte något  som föll oss i smaken varken på Elgiganten eller Mediamarkt. Och barnen var inte sådär väldigt roade av shoppingturen (fattar inte varför??) så David körde hem oss igen o åkte sedan tillbaka själv för att kolla lite i lugn o ro. Han började då på Onoff på andra sidan gatan, bara för att kolla lite... Där var helt öde, och gott om säljare att prata med :) där hittade han också vårt fynd, vi fick allt vi ville ha och behövde inte ens spräcka budgeten :)
Därefter åkta han tillbaka till mediamarkt för att köpa vår nya kaffemaskin, en Nespresso. eftersom MM hade 20% på allt så blev den ju lite billigare, plus att man just nu får 500 kr tillbaka av nespresso i en kampanj de har. Så maskinen gick på strax under 700 om man drar av först 20% och sen 500 kr :)

Idag är det annandag jul och vi hade bestämt att vi skulle fira jul med mina föräldrar då min pappa borde vara frisk och om mamma hade klarat sig från kräket. Men icke, i morse ringde pappa o meddelade att mamma varit dålig sedan i går kväll. :(
Så vi kunde istället förverkliga våra ursprungliga planer, lunch hos Davids kusin med familj. Vi åt smaskig julmat och hade trevligt. Vi avslutade hela träffen med att åka ner till Wallenstamhallen o kolla när barnens syssling tränade hockey. David fotade lite och vi andra kollade på träningen. Josefin och Alexander tyckte det var jättekul. Josefin upprepade gång på gång att hon ville vara med och spela ishockey :) Alexander verkade också sugen... Josefin hittade en "överbliven" puck som hon fick med sig hem... Den höll hon krapaktigt tag i hela vägen i bilen. I morgon är David hemma med barnen, jag gissar att Josefin kommer be om att få spela hockey... ;)

På vägen hem åkte vi in en snabbis på IKEA för att köpa något bord att ha som arbetsplats i vardagsrummet. På hemsidan hade vi spanat in den här som vi tyckte verkade praktisk. Men när vi fick se det i verkligheten så kändes det inte alls aktuellt. Fjuttigt, litet och fult. Absolut inte värt en tusenlapp. Istället blev det ett sådant här bord. Jag sitter vid det just nu och det funkar finfint. Dessutom mycket billigare :)

Detta blev ett rörigt inlägg... speglar vår jul ganska bra... Tyvärr inga bilder här, hinner/orkar inte få ihop dem nu. Ingen bild på vår arbetsplats heller, då jag inte kan ta några nya med kameran. Batteriet är slut och laddaren är puts väck... Vi har letet som galningar, får väl låta det bero under natten o leta vidare i morgon. Den är ju här någonstans!

Återkommer med bilder, nu ska jag snart sova. Jobbar i morgon. Trist men sant!


Lämna gärna en komentar!
Postat av: Linda

Oh, fy stackars dina föräldrar som åkte på magsjuka över jul = (

Det har vi också haft ett år. Fasansfullt. Det är det ju alltid, men att vara isolerad när man vill umgås med nära o kära är vedervärdigt...Har du letat i barskåpet efter laddaren ; ) Där kanske den finns... hihihi!

2010-12-27 @ 09:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0