Nappen borta

Nu, äntligen har Alexander totalt slutat med nappen. Lite sent kan tyckas, men vi har aldrig sett det som något större problem. Jag har inte ens placerat honom i "kategorin nappbarn" (även om han ju egentligen kanske varit där...). Anledningen till det är att han aldrig haft napp på dagar (jo, när han var bebis hade han det ibland), men napen har för honom endast varit något att ha när han har sovit. Inte något stort problem i min värld.

Långt mycket värre tycker jag det ser ut med barn i Josefins ålder och uppåt som har napp när de springer omkring ute och leker eller sitter i en vagn på stan. Varför då??? Man kan se 4-5åringar med napp ibland, det ser verkligen illa ut i mina ögon. Barnet ska uppenbarligen inte sova! Men jaja, alla gör olika och såhär gjorde vi. Säkert inte heller rätt att låta honom ha den så länge på nätterna enligt vissa, men nu blev det så, vi tog helt enkelt inte fighten utan väntade in Alexander. Han sa själv för ca 1,5 vecka sedan att nu skulle han snart sluta med napp. Ja, vad bra sa jag, när då? På måndag, var hans svar. Så i måndags slutade han. Han har frågat efter den några gånger, men gett upp rätt snabbt. Han vet att den inte kommer tillbaka!

Ja, det var det om det. Ett litet problem har detta dock fört med sig, han har liiiiite svårare att komma till ro när han lägger sig. Trött är han, men han vill gärna springa upp hundratals gånger. Om inte jag eller David ger vika o lägger oss i sängen med honom. Men det ska helst inte bli en vana...

Så nu sitter jag här, och väntar på att han ska somna... Vet inte hur många gågner jag sagt "gå och lägg dig" de senaste 20 minutrarna. Men men, rätt som det är så sover han. :)


Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

Leo fick ha nappen på natten till sin 4-årsdag, då tog vi den... Vi hade pratat om det innan o han fick en leksak i utbyte. Det har inte påverkat hans tänder alls som alla säger att det absolut gör. Vet inte om det var när han var 3 eller 4 så sa tandläkaren någonting i stil med "det syns ju att du inte har napp".

2010-02-07 @ 20:20:25
Postat av: Caroline

Nä, tandläkaren verkade inte heller speciellt oroad i höstas (då var han 3,5 år), hon sa mest att snart är det ju dags att sluta, men det var inte så att vi blev pressade/stressade.

2010-02-07 @ 20:37:40
Postat av: Ullen

Jag hade napp till jag va 7. Där har du nivån nappbarn. hahahahaha!

2010-02-09 @ 09:22:54
URL: http://ulrikaahlqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0