Spela död

I torsdags när jag hämtade Alexander på dagis så berättade hans fröken lite om vad de hade gjort under dagen. (ja, inget konstigt med det, det brukar hon göra...) Och denna dag hade alla barnen tydligen varut på "torget" och lekt (Torget är en stor lekyta i mitten av hela huset, som ett nav kan man säga, alla avdelningar sammanstrålar där). Alexander och en annan kille hade sprungit runt och lekt att de sköt på varann. (?!?!?!) Jag hoppas att hon inte menade att de hade någon form av leksakspistoler med i den där leken, men det tror jag faktiskt inte...

I alla fall så hade kompisen lagt sig ner och spelat död, och gjorde tydligen detta med sådan inlevelse att många av barnen verkligen började undra om han levde. Sen hade alla barnen velat spela död, då de insåg vilken uppmärksamhet man fick då :)
Alexander hade legat där och ropat "hallå, titta på mig, jag är död!" :)

Jag antar att jag inte kan förhindra lekar av detta slaget i all framtid, och i det här fallet var den förmodligen väldigt harmlös. Dock har jag lite svårt för leksakspistoler och andra vapen som är avsedda att leka med. Jag ser inte nöjet. Hur jag ska få Alexander att inte vilja leka med det vet jag inte, men några vapen ska inte köpas i första taget... Jag tycker det ser mycket otrevligt ut när barn springer omkring med leksaksgevär och "leker" att de skjuter ner varann. Jag kan inte se syftet med en sådan lek. Det har hänt att små killar kommer fram och leker att de skjuter ner mig när jag är på hemväg här. Sådant tycker jag inte är okej och jag hoppas att Alexander aldrig kommer att göra så mot någon. Hemskt otrevligt, hur mycket "lek" man än tycker att det är.

Vi håller oss till vattenpistoler med syftet att skjuta vatten på varann en varm sommardag, inte att "döda"!

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helén

Håller med, jag höll på att få ett "utbrott" på dagis en gång förra hösten tror jag. Leo o en annan kille sprang runt precis som du beskriver det fast utomhus. L hade nog inte helt koll på vad de lekte men den andre killen verkade ha tittat på diverse våldsfilmer typ. Jag sa faktiskt ganska argt till honom att det faktiskt finns små barn som bor i länder med krig o hur det går till där... tur att ingen personal hörde mig... Jag tycker nog personalen på något sätt borde styra upp sådana lekar eller prata med barnen om att det är just bara en lek. Såklart kan man inte förhindra att de leker krig men det ska ju liksom inte vara hämtat direkt från någon krigsfilm.

2010-02-20 @ 20:15:37
Postat av: Linda

Jag håller också med...

Vi har aldrig, och kommer ALDRIG att köpa ett gevär eller pistol till våra killar. Sen att de hittar pinnar och diverse grejer som de leker är såna saker må väl va hänt. De är väldigt snabba att låna kompisars krigsleksaker, men som sagt det är inget vi har här hemma. Sen att barn (killar ?) leker sånt verkar ju höra till. Men man behöver ju inte spä på det liksom.

2010-02-20 @ 21:10:19
Postat av: Jenny

Jag kan inte annan än hålla med ovanstående skribenter. Krigslekar är inte och kommer aldrig att bli något som jag uppmuntrar!

2010-02-21 @ 13:41:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0