Julen 2009 (äntligen!)

Bättre sent än aldrig, och idag är det ju Trettondag jul och sista helgdagen i samband med denna högtid. Vad passar inte bättre än att jag berättar lite om vad vi gjorde under julen då? 
Såhär såg vår julafton och juldag ut 2009:

Julafton

Såhär såg granen ut denna julen. Betydligt tätare och finare än förra julen :)
Och tomten hade som vanligt levererat alldeles för många paket. 2 namn var
väldigt frekvent förkommande vid julklappsutdelningen...


Lite mingel från julaftonen. Josefin trivs bra på sin nya gungälg som tomten levererade. Och hon trivs såklart bra även i morfars och farmors knä ;)


Jag är som ni ju säkert förstått vid det här laget inte speciellt överförtjust i julen och alla måsten. Det är lite för mycket på en gång med pyntning och julklappar och mat och städning och allt som ska göras inför firande av en dag. Men om jag tycker något är viktigare än det andra så är det att maten är god och i möjligaste mån hemmalagad. Såhär såg det ut i vårt kök denna jul. Jag blogggade ju lite om några julbordsfavoriter inför förra julen (december 2008), så jag nämner inte så mkt mer om det nu.


Och såklart kom tomten på besök. Så som Alexander hade väntat.
Jag hade dock inte så stora förhoppningar om att han skulle rusa fram
och krama den skäggprydde. Och mycket riktigt...


Han gick och gömde sig under köksbordet! Så där satt vi han och jag
en stund. Tomten fick komma ut i köket med de första paketet. Och
med det andra... Sen så tyckte Alexander att det verkade ju rätt okej
det där ändå, så han följde med ut i vardagsrummet med stort hopp
om att få fler julklappar.


Josefin däremot tyckte att tomten var helskön och hängde på direkt.
Lite fundersam var hon kanske ibland, men inte det minsta rädd.


Väl ute i vardagsrummet hämtade Alexander ett par julklappar hos
tomten, dock med pappa som stöd.


Efter ett tag lossnade det, och han sprang gladeligen fram och
hämtade paket efter paket. :)

Barnen fick massor av fina saker, mycket leksaker men även en del kläder, presentkort på kläder och sina spargrisar. Även jag och David fick fina julklappar av våra föräldrar, pengar och lite "småsaker" (parfym, väska, halsband, slips) samt ett presentkort på en helkväll på Cabaret Lorensberg! Tack snälla!


Juldagen
På juldagen var det dags för den årliga kalkonmiddagen hemma hos mamma och pappa. Fram emot eftermiddagen styrde vi vår bil till Partille. Det smakade som vanligt gott med kalkon och vi åt och njöt och hade det trevligt. Josefin var rejält trött efter middagen (det tar på krafterna att sleva i sig glass i stora lass!) och somnade gott, Alexander höll sig vaken tills vi åkte hem på kvällen och somnade i bilen.

Alexander busar lite framför kameran :)


Josefin busar med sin mamma och har pusskalas. Hon bjuder ofta på många pussar.


Josefin ♥ pappa


Alexander hade med sig en av sina julklappar så att han skulle ha något kul att leka med. Vi byggde ihop den direkt när vi kom och han lekte väl kanske i 5 minuter :) Resten av kvällen var det en liten lastbil som gällde. Som han har i sin lekback hos mormor och morfar (och dessutom har en likadan hemma!) Det behövs inte så mycket för att sysselsätta honom alla gånger...

Annandag jul
På annandagen kom Davids kusin med familj hit på lite middag. Vi åt julbordsrester (det smakar alltid godast på annandagen tycker jag ;)) och hade det trevligt på kvällen. Tvärr inte så många bilder från den dagen... :(


Sådär ja, phu, äntligen har jag fått skrivit det här inlägget. Det är "jobbigt" när man utlovar inlägg om något, då måste man liksom skriva dem också. Men just julen vill jag ju gärna dokumentera här eftersom bloggen är min "dagbok" och det är så kul att sitta och se tillbaka vad man gjort tidigare år. Men nu behövs te och macka eller något...

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Tomten

Det var trevligt hos er och barnen var snälla så jag kommer nästa år också.

2010-01-06 @ 21:40:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0