Varbergstripp

Igår var det strålande solsken. 30 grader varmt och helt  underbart väder! Som gjort för att sätta sig i en bil ;) Nädå, så farligt var det inte, det är ganska så behagligt att åka bil nu för tiden tycker jag. Men man klarade ju sig förr också... jag lever, trots att det inte fanns varken AC eller klimatanläggningar när jag var liten.

Över till ämnet, vi åkte till Varberg igår. Davids föräldrar har hyrt en stuga i en vecka och ville gärna ha besök. Och vi ville såklart passa på att få en liten tripp. Semesterkänsla utan att ha semester lixom. Speciellt med semesterväder! :)

Inte det lättaste att fota barnen i bilen. Alexander försökte gömma sig och ville inte vara med på bild. Josefin kan jag inte fota från framsätet, så jag bad Alexander om hjälp. Fotograf är väl kanske inte hans blivande yrke ;)


Husen var helt nybyggda, har bara varit igång i några veckor tror jag. Fräscht och fint med andra ord. Otroligt minimal toalett dock, de hade verkligen inte slösat på kvadratmetrarna. Men en härlig altan var det, och solen den gassade.


Barnen lekte framför huset. Alexander spelade tennis och Josefin fotboll (som vanligt). Alexander har ju aldrig tittat åt en boll i hela sitt liv, Josefin slår honom med hästlängder när det gäller bollkoll och intresse. Hon håller på och studsar och "dribblar" och skjuter och allt vad det heter. Jag är imponerad! (Dock skulle jag ju föredra handboll framför fotboll framöver, men vi får väl se om det ens blir något av det, en sak är säker i alla fall, hon brås inte på sin mor! Att hon är vänsterfotad är ju ytterligare ett bevis på det...)


Vi bodde granne med havet. Översta bilden är tagen på väg ner till stranden och den nedre från samma ställe fast jag vände mig om :) Där bakom P-platsen ligger husen.
Igår var det ju så underbart varmt så vi gick ner för att bada. Dock får väl erkännas att jag verkar ha smittat av mig på familjen, alla är badkrukor. Alexander avskyr sanden. Josefin leker gärna i sanden, men var inte så badsugen. David gillar inte havet. Jag badar gärna i havet om det är rent och ingen tång eller annan skit. Här i Apelviken var det kanonfint. Men oj så långgrunt. För det mest fantastiska är att jag faktsikt badade!!! Helt otroligt. Och oj vad skönt det var. Kunde gärna fått vara lite djupare som sagt, men det var varmt och gott.


Det var till och med så skönt så att jag gick ner i morse igen för att bada. Då var det inte fullt så mycket folk på stranden :) Mulet och inte på långa vägar några 30 grader i luften. Och vattnet var betydligt kallare. Men jag hade ju sagt att jag skulle bada, så det var ju bara att hoppa i! :)

Hade det inte varit en sandstrand här så hade detta varit den ultimata badplatsen :) Sandstränder är hemska. Det funkar att ta ett dopp såhär och gå hem o duscha sen, men tanken på "ligga på stranden" en hel dag med två barn som skvätter och har sig så det blir "sand på filten" hela tiden får mig att rysa. Jag gillar berg!

Igår kväll tog vi det lungt och drack vin och grillade. Semestermys med andra ord.

Idag var det som sagt inte lika fint väder. Mulet och lite småtrist. Men skönt ändå att koppla av och var hemifrån. Efter lunch var det dags för oss att packa ihop och dra oss hemåt, dock fick jag med familjen på en liten avstickare till Gekås :) Man kan ju inte vara i Varberg och inte åka til paradiset!? Detta var det kortaste och billigaste besök jag någonsin kommer att göra där. Nästa gång blir det utan barn. Alexander var okej, men Josefin avskydde det. Inte ens leksaksavdelningen var kul. Vi småsprang igenom varuhuset och jag "roffade åt mig" några saker på vägen genom gångarna. Det var ju inte lättare att hitta allt när de dessutom precis byggt om/ut och allt har bytt plats :(

Jordgubbar "fyndade" jag utanför Gekås. 3 kartonger är nu resnade och placerade i kylen. Här ska ätas jorgubbar de närmsta dagarna :) Det är ju ingen mer än jag i den här familjen som äter gubbarna frivilligt. Så det blir frukost lunch och middag för min del nu då ;)

Nu är det dags att sova. I morgon väntar först tandläkarbesök för min del, sen jobb. Usch, vill ha semester, men får snällt jobba i 3 veckor till....

Tack för en härlig helg!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0