Hektiska dagar

I veckan har jag varit i Sockholm med jobbet. Det var en hektisk dag. Kl 04.00 ringde min väckarklocka i onsdags morse. Kl 06.00 avgick tåget och ca kl 01 på natten kom jag i säng igen. Efter en dag med fullt schema. Det var en kanonbra, men intensiv dag. Vi satt på kontoret i Solna hela dagen och hade "teamkonferens" och därefter hade vi någa bra möten med kollegor i Solna som var väldigt givande att träffa. Efter en snabb förflyttning till hotellet i stan hade vi ca 10 minuter på oss att byta om. Sen var det taxi till Aptit. En fantastisk kväll väntade oss. Vi var närmare 40 pers som lagade en 4-rätters middag ihop, under ledning av flera jätteduktiga kockar.

Jag hamnade i gruppen som lagade förrätten. Vi arbetade tillsammans med en av kockarna som ska laga mat till kronprinsessan Victorias bröllop :) Han hade jobbat "överallt". Jätteduktg och trevlig. (Har tyvärr glömt hans namn) Han avslöjade dock inte menyn för det stundande bröllopet (såklart), en liten ingrediens lyckades jag dock få ur honom :)) Fast jag fick lova att inte sälja "scoopet" till kvällspressen ;)

Åter till vår matlagning. Förrätten betsod av två "högar" på en tallrik. Hög 1 bestod av kungskrabba toppad med en handvispad "aiolisås" (äggula och olja) smaksatt med citron, chili och gräslök. Uppe på detta lades fint strilmad och friterad purolök. Fantastiskt!
Hög 2 bestod av stekt anklever, uppepå den en bit karamelliserad mango och så toppades det hela med några små salladsblad och en bit ätbar blomma. Vi var 12 personer som gjorde denna förrätt. När kocken gick igenom alla moment innan vi började lovade jag mig själv att inte hamna vid stekpannan med anklever. Det lät komplicerat, den skulle stekas exakt 25 sekunder sen vändas och sen 25 sekunder till och till och från värmen och i med smör och timjan och sen 5 sekunder på plattan igen och allt vad det var. Lät komplicerat. Och gissa var jag hamnar (efter att jag hade hackat chili til såsen) joho ja, vid stekpannan med ankelvertillagning. Men det gick smidigt och jag lyckades utan att bränna vid den, tack och lov...

Under matlagningen hade vi tillgång till en "inspirationsbuffé". Det ordet gillar jag :) Alltså några karaffer med vitt och rött vin, där vi fick ta för oss så att vi hade så trevligt som möjligt vid grytorna :)
Jag tror vi måste införa en sådan buffé här hemma :))

Till själva maten hade 4 jättegoda viner valts ut som vi blev serveradde ett glas till varje rätt. När maten var uppäten kunde vi minga runt, äta chokladtryfflar och dricka espresso. Lovley!

Innan vi tog oss tillbaka till hotellet avslutade vi kvällen på en "lokal pub" eller vad man kallar det (haha, märks att jag inte är ute i krogmiljön så ofta, speciellt inte i Stockholm). Jag tror tom att den hette Lokal! Sen blev det en promenad därifrån till hotelllet i Stockholmsnatten.
Kl 06 ringde klockan igen, upp, in i duschen, ner till hotellfrukosten och sen vidare till tåget som avgick kl 08.10. Åter på jobbet runt lunch! Puh, hektiskt men väldigt roligt! 

 Igår var jag ledig, härligt. David tog långlunch så vi kunde ses för att fixa pass inför vår cypernresa. David behövde nytt och Josefin behövde ju ett också (och då måste vi ju vara med båda två för att hon ska få det). Efter passfixet åt vi lunch ihop innan David gick åter till jobbet och vi andra åkte hem.

Idag har vi haft en hemmadag. Städat och fixat lite. Jag dammsög av bilen en snabbis (phua vad mkt sand o grus det kan samlas på 11 månader i en bil...). Därefter monterade jag om barnstolarna. Josefin fick byta sida i baksätet och Alexander har from idag blivit vänd framåt i sin nya stol som vi köpte förra helgen. Nu är det matschat och snyggt i baksätet, jag såg att det är samma tyg på båda stolarna. Tjusigt! :)

Jag har precis deklarerat. Bättre sent än aldrig. Varför skjuter man alltid upp sådant. I mitt fall beror det på att skatteverket "bråkar" lite med mig, jag trodde jag fick slut på "bråket" förra året, men åter i år igen vill de att jag ska lämna näringsbilaga. Efter ett samtal fick jag iaf veta att jag inte skulle lämna den där bilagan och att jag förhoppningsvis slipper den uppmaningen nästa år (vilket de sa förra året också...). Men men, nu är det avklarat för den här gångnen iaf!

Nu ska jag förbereda morgondagens matsäck. Jag ska på shoppingtur, och då behöver man lite energi med sig för att orka med hela dagen. Ska printa min inköpslista också... Sen är jag redo! Ska bli så kuuuul!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0