Vad ska man välja...?

Det börjar bli dags att bestämma sig för vilken duschvägg vi ska ha i badrummet.
Det finns egentligen två alternativ på marknaden för oss eftersom vi har fönster som tar stor del av ena väggen vid vårt duschhörn. Det innebär att vi inte kan ha en klassisk duschhörna som är 90x90. Den ena väggen är nämligen bara 50 cm. Man kan ju byta till mindre fönster, finns flera exempel på hushåll som gjort det i vårt område. Dock har jag väldigt svårt för att stänga igen ett befintligt ljusinsläpp. Nu när vi äntligen har ett badrum med fönster som jag älskar. Det är en typ av livskvalitet för mig att stå där på sommaren o duscha kl 6 på morgonen samtidigt som solen går upp och strålar rakt in. Helt underbart! Det gör vi oss inte av med. Eller förminskar... :)
Ska här bytas fönsterstorlekar så ska det vara till det större... Jag drömmer om stora skjutdörrar i glas i vardagsrummet och ut till altanen.... Drömmer alltså.... ;)

Åter till duschväggarna då...
Antingen köper vi en Invitrea PH43 (pdf)  för över 12 000 kr eller så väljer vi Macro Skagen duschörn + vinkelvägg för "bara" ca 8500 totalt... 

Det lutar åt Macro. Dår får vi en vinkelvägg som sitter fast och hjälper till att "förlänga" fönsterväggen. Sen kan vi köpa vilket duschhörn vi vill att koppla på denna vinkelvägg. 

Och så till dilemmat. Ska man ha klarglas eller någon frostad variant? Vi väljer mellan dessa två: 

  
Fördelar klarglas: Snyggt! Man kommer se vår snygga glasmosaik som kommer sitta på väggen bakom :)
Nackdelar klarglas: Vatten-/kalkfläckar syns tydligt (har jag hört), svårt att hålla den fri från dessa. Det blir inte så "privat" att duscha om fler befinner sig i badrummet samtidigt. Eftersom vi bara har ett badrum med duschmöjlighet är det ju risk att man måste vara fler i badrummet samtidigt för att få morgonbestyren att gå ihop. Funkar ju nu, men hur kul tycker barnen att det är när de är tonåringar?

Fördelar Screen: Man får lite insynskydd när man duschar. Lättare att hålla fri från fula kalkfläckar.
Nackdelar Screen: Inte på långa vägar lika snyggt. Man kommer inte se vår snygga mosaik lika bra. Dock är denna variant bättre än en helt frostad, det fixar jag inte...

Vad väljer man? Snyggt eller praktiskt??

Och såhär ser det ut när man har vinkelväggen till:


Bilder från www.macro.se

Lämna gärna en komentar!
Postat av: David

Beslut, beslut! :|

2010-09-07 @ 09:51:47
Postat av: Jenny

Jag tycker båda var skitsnygga så varför inte köra på praktiskt?

2010-09-07 @ 16:39:41
Postat av: Caroline

Det var fel svar Jenny ;)

2010-09-07 @ 18:34:39
Postat av: Karin

Men vattnet i Göteborg är ju mjuuuukt! Eller skiljer sig verkligen Kärra-vattnet sååå mycket från Gbg-vattnet? :)

2010-09-09 @ 10:33:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0