Sista semesterveckan

I morgon börjar jag jobba igen, det betyder att familjens gemensamma semester är slut för den här gången. David och barnen är hemma en vecka till.

Rapport från den senaste veckan kommer i korthet här.

Lördag 30 juli
Jag var hemma och målade sista lagret på trappan. Äntligen färdigmålat. David och barnen var iväg en sväng i några timmar.

Söndag 31 juli
Vi var mest hemma om jag minns rätt. Mina föräldrar kom förbi en stund och åt sill till lunch med oss. På kvällen packade vi inför vår resa till Norrköping.

Måndag-onsdag 1-3 aug
Vi var i Norrköping och besökte Kolmården i två dagar. En väldigt lyckad och rolig resa. Rapport från detta kommer i separat inlägg.

Torsdag 4 aug
Min mamma fyllde år och jag lagade middag dagen lång som vi sedan åkte hem till ma o pa och åt. Till förrätt gjorde jag en sparrissoppa. Varmrätten bestod av laxburgare med mangosalsa, det var flera år sedan jag gjorde dessa senast, men det är så himla gott med den där salsan till.
Till kaffet hade jag såklart gjort en liten tårta till födelsedagsbarnet:

Den bestod av färdigköpt chokladtårtbotten, men jag använde bara 2 bottnar. Dvs ett lager i tårtan. Det lagret fyllde jag med Ekströms Fresta mango- och passionsmousse (väldigt smidigt att fylla en tårta med dessa mousser och väldigt gott) samt tinade hela hallon från frysen som jag petade ner i moussen.
Sen spackalde jag hela tårtan med mjölkchokladfluff och dekorerade med färska hallon, krossad choklad och lite spritsad grädde (och som ni ser är jag inget proffs på att spritsa en snygg cirkel!).
Chokladen som jag använde till "fluffet" var "lysmelk" (tror jag det heter) från lösgodiset. En av de få sorter med choklad som Alexander kan äta. I stort sett varenda mjölkchokladkaka går bort pga hans jordnötsallergi, eftersom tillverkarna inte kan förmå sig att specificera vilka nötter cohkladen kan innehålla spår av....

Fredag 5 aug
Tråkdag, inget funkade, så vi glömmer den dagen.

Lördag 6 aug
Städade på förmiddagen. På em åkte vi till Backaplan och köpte matta till våra trappsteg. Den ligger än så länge i en rulle här, återkommer med färdigt trappresultat när det är klart.

Söndag 7 aug, dvs idag
Jag och Alexander har varit på bio. Bilar 2 hade premiär i fredags och jag bokade biljetter till detta redan förra söndagen tror jag. Så idag var det äntligen dags. Han var laddad till tusen. Satt still och tittade koncentrerat på den nästan 2 timmar långa filmen. 
När vi kom hem igen fick jag ett ryck och städade hela Josefins rum. Dammade alla hyllor, rensade bland leksaker, möblerade om lite, och tog undan saker som hon inte använt på si sådär ett år eller två...

Och nu är semestern slut. Känns lite tidigt, men inte mycket att göra åt det. Vi hoppas att vi ka få tilll någon semestervecka under hösten/vintern och åka till sol och värme, men vi får se hur det blir med det.

Totalt sett har vi haft en toppensemester och att vi dessutom har målat vår trappa ser jag som en stor bonus. Det var ett projekt som var mycket smidigare än vad jag trodde att det skulle vara!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0