Världens bästa pepparkaksrecept

På begäran kommer här världens bästa och lättaste recept på mjuk pepparkaka. Garanterat saftig och god!
Funkade dessutom utmärkt att göra minimuffins på när jag hade med det till fikat på jobbet i fredags. Min minimuffinsform är härmed invigd! :)



Receptet:


Pepparkaka utan ägg

Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
2 tsk bikarbonat

3 dl mjölk
100 g smält smör/margarin
2 msk lingon (jag brukar ta lite extra)

Gör såhär
Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret. Tillsätt mjölken, smöret och lingon i den torra blandningen. Rör om till en jämn smet och häll i bröad form (eller gör muffins då som sagt) :)

Grädda i ca 1 timma långt ner i ugnen.
(Minimuffinsarna gräddade jag ca 9-10 minuter, och det blev ca 80 st på en sats med smet)


Toppingarna som jag hade på muffinsarna ovan hittade jag här:
- Ädelost
- Kanel
- Lingon (Det där receptet var dock inte så bra, det krävdes mycket mer florsocker. Och det blev ändå för rinnigt...)

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0