Helgrapport, om än något sen...

Tiden har sprungit iväg här på kvällarna, har tänkt blogga om helgen, men det har inte hunnits med. (Tyvärr är det bara tiden som sprungit och inte jag... även om det hade behövts!)

Så vi tar det från början...

fredags var jag ledig. Det var strålande sol ute men kallt. Jag och barnen ville hitta på något, så vi tog bussen till stan och sen tåget till Kungsbacka för att få en liten utflykt. Vi spenderade några timmar på Kungsmässan, åt lunch och gick runt lite. Alexander ville ju såklart leka på Barnens värld, så det fick han. Josefin blev (såklart) fly förbannad när inte hon också fick vara där och leka. Vi får nog hålla oss därifrån fram till att hon har fyllt 3 år... ;)
Tillslut fick jag lockat med henne till leksakaaffären istället och snart hade hon glömt (eller accepterat?) att hon inte fick leka i bollhavet och åka rutchkana.

Efter en timme hämtade jag ut Alexander igen och då beställde han glass! Minus 10 grader ute, men visst, ät glass bara :)
Alexander fick i sig 2 kulor lösglass och Joefin kämpade med en Piggelin. Hon är ju inte världens snabbaste på glassätning just nu :) När vi skulle gå till tåget hade hon knappt börjat. Men glassen skulle med och ätas ute (i kylan) så då fick hon göra det på väg till stationen.

Vi hade en härlig dag och barnen tyckte det var kul att åka tåg. Så mkt shopping hanns inte med. Alexander hittade dock en pryl han tyckte att jag skulle ha! I Önskas skyltfönster såg han en cerise Kitchen Aid. Helt plötsligt slänger han ur sig att han tykte att den skulle passa mig perfekt! Han har gott sinne för presenter den killen! Synd att jag redan har fyllt år ;)

I lördags hade vi en hemmadag och städade och fixade lite. Jag tog en sväng till Backaplan på eftermiddagen. Kände att jag var tvungen att kompensera för den uteblivna shoppingen på Kungsmässan. ;) Var mest där för att spana in Stadiums slutrea för att om möjligt få tag på bra skor eller kläder till barnen nästa vinter. Det var dock inte så mkt kvar. Jag köpte dem varsin windfleece och mössa. Sen fick Josefin ett jättegosigt lurvigt fleeceunderställ. Hon får ha det under regnkläder nu när det snart blir mildare, om det är blöta dagar. Alexander har ett par fleecfodrade regnbyxor, och  nu fick jag tag på en jacka han kan ha till, så det var kanon. Jag har aldrig tidigare förstått vitsen med fleecefodrade regnkläder, men det kanske är lite käckt ändå, så nu testar vi detta.
Efter lite matshopping i Sannegården åkte jag hem igen.

Söndagen bjöd på ytterligare en utflykt. Familjen tog en tur till Naturhistoriska museet. Vi börjar bli riktigt kulturella. 2 museer på 2 helger. Med tanke på att Alexander var smått rädd för fiskarna på Sjöfartsmuseet förra helgen så var vi lite fundersamma på hur han skulle reagera på Malmska valen. Förvisso är valen död, men fiskarna på Sjöfartsmuseet var ju inte i närheten av valens storlek ;)
Vi måste säga att allt gick över förväntan, han var lite försiktig ibland och ville inte titta på allt som fanns, men valen var han mycket fascinerad av. En mycket lyckad utflykt som vi gör om snart igen. Nu har vi ju årskort som gäller på 5 olika museer, så vi kan nästan ta ett varje helg och köra på rullande schema ;)

Avslutar med några bilder från museet:

Jag och Alexander spanar på en getinggadd i jätteformat.


Josefin får sin första geografilektion och spanar in var alla djuren bor.


Alexander visar vägen...


... och så bär det av mot valen.


Är det en köttätare tro?


Det är lite läskigt pappa, jag måste nog hålla för ögonen!


Det fanns gott om stora djur att titta på och fascineras av.

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0