Målat trappa hela dagen


Idag har det målats, och kladdats, och målats igen och målats och kladdats.... Ja, kladdigt blir det, hur försiktig man än tänker att man ska vara. Men hela trappan är grundmålad och jag är grymt nöjd, både med resultatet och med att vi hann med hela trappan! (Det tack vare farmor som ställde upp och hade barnen, annars hade vi inte hunnit så långt)

Jag har fobi mot färg som rinner, det är mitt stora problem när det ska målas, och penseldrag som syns, det är om möjligt ännu värre. Men den här färgen var mycket lättarbetad och den lilla rollern skötte sig fint. Med pensel hade det inte blivit i närheten av lika bra. Nu ska detta torka minst 24 timmar innan vi kan gå på med täckfärgen. 2 lager.... Ååhhhhh så roooligt! Nåja, resultatet glädjs vi åt i alla fall!

Vi vet ännu inte vad vi ska fylla trappstegen med. Men det lutar år någon plastmatta eller laminatgolv. Det blir i alla fall inget som kan liknas vid en textil. Tips på vad som kan vara snyggt mottages gärna.

Ett litet smakprov:

Och som ni förstår så kommer vi snart att behöva måla alla dörrkarmar här också, nu ska furun utplånas. När allt är målat ska nya vita innedörrar införskaffas! Det får bli moroten.


Lämna gärna en komentar!
Postat av: Ullen

Oj nu blev jag jävligt inspirerad. Vi har vår furutrapp kvar och jag vill ha bort den. Slipade ni hela trappan innna. jag hatar nämligen att slipa...

2011-07-28 @ 20:55:10
Postat av: Caroline

Hej Ullen. Nja, vi slipade den inte noga, men vi drog över den lite snabbt med sandpapper för att "rugga upp" ytan lite. Sen drog vi över den med en speciell tvättduk som fanns i färgaffären för att få den ren. Så nu hoppas vi att färgen sitter som den ska!

Lycka till om ni drar igång projektet!

2011-07-28 @ 22:29:07
Postat av: FixarFarsan

Kul läsning det här, har själv precis grundmålat vår (ja, jag vet på självaste nyårsafton :)Fin blogg du skriver!

Ni verkar vara ett riktigt fixarpar ihop :)Gott nytt år!

2011-12-31 @ 21:12:25
URL: http://fixarfarsan.se
Postat av: Natalie

Hej, vilken snickerifärg använde ni? Blank? eller matt? MVH Natalie

Svar: Hej!Ledsen för sent svar...
Jag tror att vi hade en halvblank färg till trappan. Vi har målat dörrkarmar och dörrar med en halvblank här nu och det känns som dessa är lika i glansgrad. Mattare skulle jag inte velat ha den.
/Caroline
ninnana.blogg.se

2012-09-24 @ 09:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0