Ny kastrull

Har köpt mig en ny teflonkastrull, äntligen. Den gamla vi hade har gjort sitt kan man säga.
Har letat länge efter en prisvärd men bra kastrull med "teflonbeläggning" (det heter kanske inte teflon längre?) Jaja, en sådan som man kan steka saker i, och koka ris utan att hälften fastnar i botten :)

Läste för ett tag sedan testet av just dessa kastruller i Icakuriren, och bestämde mig för att testa den som de ansåg vara prisvärd. En Menuett från Jula för 149:- Lagom pris, jag har lite svårt för att lägga mängder av pengar på en kastrull med såpas kort livslängd som ofta dessa belagda matlagningsdon har.

Invigde den igår och den fungerade utmärkt. Bra storlek också. Funkar för att slänga ihop lite rester med kött, bryna med lök och koka ihop med grädde till en god gryta :)

Om den här kastrullen håller sig god vän med mig och sköter sin uppgift i köket så ska den snart få en kompis i form av en traktörpanna i samma serie som jag också såg på Jula. Vår stora teflonkastrull behöver också bytas ut nämligen, den är välanvänd! Gör ju alla typ av köttfärssåser, korv stroganoffar och allt i den, sånt som ska stekas. Onödigt att först smutsa ner en stekpanna för att sen lägga över allt i en kastrull när det ska "såsas till" (jag tillhör inte den kategori av männniskor som lagar köttfärssås/"grytor" i en stekpanna, jag tycker att vätskan dunstar bort för fort)

Vem orkade läsa ända hit om en kastrull? Detta måste varit det tråkigaste inlägget på länge... Men det bjuder jag på ;)

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0