Operation måla trappa inledd

Idag har vi varit iväg för att köpa färg. Häromdagen kom jag på den briljanta semestersysselsättningen "renovera trappa". Vi hade egentligen planen att göra detta tidigare i våras. Men vi kom aldrig till skott. Men nu så. Nu har jag fått nog av den hemska furupjäsen som misspryder vårt varadagsrum. Så detta blir en väldigt bra syssla i några dagar, isället för att åka iväg på tu man hand jag o David, som vi egentligen var lite sugna på (men fick inte ihop barnvaktsbiten med kort varsel). Måla trappa är väl ungefär lika romatiskt.... ;)

Som sagt, vi åkte iväg för att köpa färg. Fick väldigt bra hjälp hos Färg & Tapespecialisten (Caparol) på Backaplan. Där har man dessuotm 30% rabatt som medlem i villaägarna, så det gjorde ju saken ännu bättre :) Så nu har vi fått med oss färgburkar, rollers penslar och lite av varje hem! Slipandet är inlett. Inte något slipande på djupet, men vi ska dra över den lite lätt med sandpapper och sen rengöra med en slags "mirakelduk" som vi köpte. Så slipper vi slafsa med vatten för att göra rent hela härligheten. I morgon inleds grundmålning.

Efter färginköp åkte vi till Ove's i Sävedalen för lite go korv med gött mos till lunch. Smakade fint, och var en bra uppladdning för att sedan åka vidare till Bushuset i Torslanda så att barnen kunde springa av sig en stund. Det är verkligen inte ett ställe i min smak de där bus- & leklanden. Inte riktigt min grej att springa runt där och krypa i labyrinter och det ena med det tredje. Men vad gör man inte för barnen :) Och till största delen klarar de ju sig sjäva.

Nu har vi ätit en god grillad middag och fått i oss ett gott glas med vin till det. Då är det perfekt att grabba tag i sandpappret igen... ååååååh så kuuuul! hmmm....

Trappan före målning i några olika vinklar:

Jag återkommer med efterrapport när det är klart.


Och här ligger våra mycket snygga bruna filttrappsteg, limmet lossnade lätt som en plätt. Vad vi ska fylla stegen med efter målningen har vi inte riktigt bestämt än... Laminat eller platsmatta känns mest aktuellt.

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0