Lördag i sköna maj

Idag har vi haft ytterligare en underbar dag i härligt solsken. Senaste veckan har varit kylig (snön yrde en morgon när jag körde till jobbet, Alexander var mkt exalterad av snön, Josefin trodde att hon skulle få julklappar...), men vad gör väl det när helgerna är varma och sköna! :)

Dagen började med städdag här i området. David var ute städade, och jag fixade lite här utanför oss. Planterade årets kryddträdgård. Underbart att ha färska kryddor hela sommaren att bara klippa av och lägga i maten. Jag försökte övervintra förra årets uppsätting men det gick inget vidare. Så jag köpte nya istället. 100 spänn 4 för kryddor är det värt en gång om året tycker jag. Har inte tagit ngn bild på dessa, men det återkommer jag kanske med någon dag... 

Efter städning och traditionsenlig korvgrillning och fika i vår länga så  var det dags för oss att åka på nästa event. Kalas på Tjörn. Mycket gott och trevligt som vanligt hemma hos Davids kusin som fyllde år denna soliga goa dag. Efter mat och smarrig tårta tog vi en liten promenad ner till havet och kohagen. Josefin såg mycket fram emot att få träffa "koarna". Tvärr var de låååångt borta i hagen. Vi fick gå en rejäl bit och kryssa mellan komockorna för att få en skymt av dem. Tyvärr var de så långt borta så man såg dem dåligt. Vi roade oss med att kasta lite macka med ostronskal istället. Josefin var lite besviken att hon inte hade fått klappa kossorna.... (!!!)

David har fotat lite med sin braiga kamera, men de bildera har jag inte ork att kolla nu. Men en bild han tog med sin mobil kan n ju få se.

Alexander på berget:Kom just på att jag inte bloggat något från förra helgen heller. Det var soligt och varmt även då. Valborg på lördagen och vi var på Hard Rock cafe och åt middag på eftermiddagen. Sen tittade vi på Cortegen innan vi tog buss tillbaka hem. Lyckat! Barnen tryckte det var spännande med cortegen, Josefin var mest road av hästarna (som Polisen red på först i hela tåget). Hon väntade hela tiden med spänning på när det skulle komma fler hästar.... Jag hoppas inte att det där hästintresset är här för att stanna... ( Lite "småfarligt" att hennes dagisavdelning brukar ta promenad upp till stallet här ibland.... kan sätta igång massa tankar hos en treåring, om att bli en hästtjej, men det kommer inte på tal!) :)

På söndagen gjorde vi inte så mycket spännande alls. Vi tog en tur och shoppade lite sommarskor till barnen. Var på 421 i Sisjön. Bolagret hade halva priset i typ hela butiken och jag fyndade en stor plåtbalja som det står "TVÄTT" på. Den har vi i badrummet till våra smusiga kläder. Skönt att slippa ha en ständig hög av smutstvätt på golvet, innan kläderna transporteras ner i tvättstugan för att sorteras i våra fem tvättkorgar där.
Fyndade även små bra kaffemuggar i perfekt storlek så att de går in i vår Nespressomaskin.

I övrigt flöt den gångna veckan på som vanligt utan några större incidenter. I fredags var jag och barnen lediga. Vi var hemma och fixade lite, tog en cykeltur och lekte lite ute på eftermiddagen.
Och idag var det som sagt lördag... I morgon är det söndag, men det är en annan dag och vem vet, en söndagsrapport kanske kommer redan i morgon.... :)

Natti natti!

Lämna gärna en komentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0