Snart är det jul... (Vi slipper inte undan i år heller)

Igår "råkade" Alexander se en trailer för årets julkalender på TV; Tjuvarnas jul.
Sedan dess har han tjatat om att få se på denna. Försöker få honom att förstå att den inte har börjat än, men han vill inte riktigt lyssna på det örat. Han fastnade verkligen för den här och vill se den nuuuuu.
Ikväll fick vi ligga och räkna dagarna på hans väggkalender, se hur lånt det är kvar till 1 december och hur långt det är till julafton. Så nu kan kan gå där och räkna ner :)

Själv går jag och nästan ser fram emot julstämningen jag också, OBS NÄSTAN! Men jag lovar att när julafon väl kommer så kommer jag vara trött på skiten i vanlig ordning. I år ska vi minimera pyntandet. Fåtal tomtar, många ljus och fina lampor/slingor istället tror jag att vi ska köra på. Igår var jag iväg och hittade nya gardiner till köket. Ljusa vita fina. Bort med hemska panellängder med tomtar på. Har även nya vita stjärnor till köksfönstret... det ska bli snarare vintrigt än juligt. Återkommer om en vecka när det är på plats. Tänk att det är 1a advent redan nästa helg. Det blir till att få ut alla slingor på utsidan snarast.

Känns i alla fall skönt att barnens julklappar är så gott som färdigplanerade. Ska bara slås in också. Lixom de 24 paketen i deras julklappskalendrar. Har försökt tänka ut saker som är "små" men ändå är del av ett större sammanhang, så att det inte blir mer "småkrafs" som dräller här hemma. Några andra kalendrar med leksaker (typ lego o sånt som finns) eller choklad eller något blir det inte till barnen. Har aldrig förstått mig på chokladkalendrar. Varför ska det vara ok att äta godis varje dag helt plötsligt bara för att det är december? Förmodligen innehåller de väl spår av nötter ändå, och då får ju inte Alexander äta den, det "va la käckt" :)

Vad händer mer på jul? Maten ska ätas och glöggen drickas. De delarna älskar jag. Jag gillar julen jättemycket egentligen. Men när man har en intensiv vardag med hus, jobb, barn och massor av saker som ska göras ändå, då blir det rätt "jobbigt" att man helt plötsligt måste byta lampor i alla fönster en bestämd helg... eller dra in ett stort j-la träd i huset 2 dagar för jul...som dessuom ska dekoreras! Vem har tid med det då....?? Mycket jobb för liten njutning eftersom det åker ut en vecka senare igen!

Vilket konstigt långt inlägg det blev.... Vem orkade läsa ända hit? Jag skulle ju bara berätta att Alexander längtar till julkalendern på TV!
Summa summarum: vi längtar till julen hela familjen, alla på sitt eget lilla sätt ;)

Lämna gärna en komentar!
Postat av: Helene

Efter att jag gått å blivit sambo är man ju helt plötsligt två som ska samsas om "julpyntandet". Så en kompromiss från min sida blev ok med gran (plast) fast då tyckte jag att för att hinna njuta så åker den fram vid 1:a advent å så kan man snabbt rensa undan den efter nyår - så helt plötsligt kommer jag i julstämning under hela december och jag har dessutom en gran som lyser upp i mörka månaden - är helmysigt faktiskt. Får se hur det blir med gran iår dock, men tror allt att vi kör på samma sätt framöver :o)

2011-11-23 @ 19:13:09
Postat av: caroline

Härligt Helene! :) Känner fler som tar in granen tidigt, och det är ju upp till var och en. Dock så tröttnar ju jag på den här hemma på några dagar, tar ju upp halva vardagsrummet (eftersom min make bukar köpa den viiidaste kungsgran han kan hitta, typ....) Men i år ska vi ha en gran ute också, och den ska upp redan nu till helgen!

2011-11-23 @ 22:50:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0